Шофьорът на затъналия джип на плажа се готвел за състезание

OFFNews 08 юли 2019 в 09:47 8451 2

Шофьорът, чийто джип затъна във водата на плаж "Перла" през уикенда, е състезател по водомоторни спортове и се готвел за състезание, обясни самият той пред bTV по повод инцидента.

По думите му забранителни табели за навлизане с превозни средства на плажа не е имало, появили се чак след като джипът му бил изтеглен.

Шофьорът Христо Щърбанов допълни, че не е имало пострадали хора, тъй като плажуването в коридора за извеждане на джетове е забранено. Според него често се случва на хората, които се занимават с подобни спортове, да закъсат на пясъка. В конкретния случай този уикенд, вълна е причината джипът да затъне. Бил на плажа, защото се подготвял за международно състезание на плажа „Перла” в края на седмицата. За да участва в състезанието, Щърбанов обясни, че има конкретна процедура - разрешение и инструкции от организаторите на мероприятието.

Концесионерът на плажа Лъчезар Захариев пък коментира, че забрани и бариери винаги има, тъй като моторни превозни средства нямат право да бъдат на територията на плажа. Той допълни, че коридорите имат наематели, които сключват договор за ползване с концесионера и имат разрешение от водната администрация.

Захариев обясни още, че колесарът трябва да стигне до плажната ивица, след което да се избута до водата, а не да се превози дотам с автомобил.

За момента няма наложени глоби за подобни нарушения на други плажове. Ако се докаже вина, санкция ще има към концесионера, тъй като той е директен подизпълнител на министерството. Глобата на концесионера може да бъде в размер на 6000 лв.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11900

2

Tanos

08.07 2019 в 10:52

Изроди! Да си кара "жипката" на село, изрод със софийски номера. Айде бе, нямали кой да ги санционира тези идиоти. Състезание, а? Да си го начука джета, той знае къде и да го пуска на вода по направените за целта рампи, не по пясъка на един от най-хубавите плажове на морето. Ние сме си виновни, че ги търпим...

11024

1

Комита

08.07 2019 в 10:37

ЗА състезание по тъпотия!