Шофьорът на сръбския автобус, който катастрофира на Тракия остава в ареста

OFFNews 18 август 2022 в 21:06 2290 0

Катастрофиралият автобус на

Снимка Снимка БГНЕС

Катастрофиралият автобус на "Тракия"

Районният съд в Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“, спрямо 40-годишния сръбски гражданин Д. К. Това съобщават от пресцентъра на институцията.

Спрямо него е повдигнато обвинение, че на 14 август на автомагистрала „Тракия“ в района около Стара Загора, при управление на автобус, е нарушил правилата за движение по пътищата и е предизвикал по невнимание пътен инцидент. С това шофьорът е причинил средни телесни повреди на 12 деца на възраст от шест до 16 години и на 40-годишен мъж, както и тежка телесна повреда (загуба на крак) на 42-годишен мъж, уточняват от Районния съд.

Пострадали от катастрофата със сръбски автобус на автомагистрала „Тракия“ ще бъдат транспортирани с два екипа на Центъра за спешна медицинска помощ от УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора до ГКПП "Калотина" утре – 19 август, съобщиха междувременно от Министерството на здравеопазването.

В състоялото се съдебно заседание представителят на Районна прокуратура – Стара Загора е заявил, че поддържа искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение. Защитникът е пледирал за мярка „подписка“ или „парична гаранция“ и е представил нотариално заверени декларации от български гражданин, че предоставя жилището си в София за целия престой на обвиняемия на територията на България. Д.К. е заявил, че искрено съжалява за случилото се, допълват от пресцентъра.

Съдът е решил, че събраните до момента доказателства позволяват да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието. Отчитайки, че той е чужд гражданин и няма адресна регистрация в България, както и тежестта на повдигнатото обвинение, съдът е решил, че ако сръбският гражданин бъде освободен, има реална опасност той да се укрие, коментират от Районния съд.

Опредлената мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора в тридневен срок. Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда, напомнят от институцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки