Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Сестрата на Борисов д-р Иванова: Избират здравен министър на принципа "проба-грешка"

OFFNews 08 ноември 2017 в 09:41 4103 1

Снимка bTV

Д-р Красимира Иванова

При избора на здравен министър се действа на принципа „проба–грешка”, коментира пред bTV сестрата на премиера Бойко Борисов д-р Красимира Иванова, която завежда отделението по неонатология в столичната болница „Света София”.

Вече стана ясно, че за поста коалиционните партньори са одобрили финансиста и зам. министър на финансите Кирил Ананиев. Очаква се името му ще бъде внесено в парламента за гласуване в петък. 

„Опитваха с лекари, с юристи, сега може би финансист. За нас тук това няма абсолютно никакво значение точно коя ще бъде определената личност. Един човек може да бъде изключено добър като професионалист и като мениджър, но важен е екипът, с който той ще работи, и волята, която ще има да има реформи”, заяви д-р Иванова.

Тя подчерта, че с премиера не са обсъждали оставката на проф. Николай Петров от поста. „В тази насока ние не си говорим. Той си е премиер, има си своите виждания и позиции, аз съм един обикновен работещ лекар в общинска болница. Най-вероятно от различните позиции нещата се виждат по различен начин. Служебни проблеми ние не обсъждаме”, каза тя. В друго интервю миналата седмица д-р Иванова сподели, че е била пациентка на проф. Николай Петров и му е изключително благодарна.

„Той е бил до мен в много тежък момент, оттогава продължавам да бъда негова пациентка. Имам огромното желание да го видя, където му е мястото - при неговите пациенти, защото той е спасил много човешки животи”, изтъкна тя.

По думите й 5 месеца той и неговият екип са били доста амбицирани в много сектори на здравеопазването да се случат добри неща.

Според нея в здравеопазването не са толкова важни парите.те. „Екипната работа и това как коректно тези пари ще бъдат разпределени по сектори и как ще се мотивират здравните работници е разковничето и реформата”, поясни тя.

„В този случай изключително много държа на проф. Петров. Това е моя човешка и професионална позиция. За мен той беше изключително добър избор и добро попадение за правене на реформи в България. След като така се е решило и преценило, няма да го коментирам. Продължавам да уважавам безкрайно този човек и така ще бъде до края на живота ми”, подчерта тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

1

senester

08.11 2017 в 13:52

bTV-то трябва да се въоръжи с търпение,след няколко години ще могат да оближат...т.е. да интервюират и други роднини на премиера...
 
X

Да помогнем на украинските деца!