Състоянието на бебето Никол не било предизвикано от боя от акушерката Ковачева

OFFNews 26 септември 2016 в 08:41 8892 0

Снимка БГНЕС архив

Aкушерката Емилия Ковачева, която е обвиняема затова, че е пребила новороденото беше Никол в столична болница,  има бели петна и не помни нищо от нощта на инцидента. Няма как тя да е извършила престъплението, защото има разминаване във времето от поне 20 часа.

Това коментира пред бТВ нейният адвокат Владислав Янев. Той добави, че дори тя да е нанесла удар на новороденото бебе, той не е довел до състоянието на детето.

Адвокатът изтъкна още няколко неща в полза на обвиняемата - тя била принудена да работи 26 часа незаконно, при ареста й съдебната охрана ѝ е нанесла побой, а кадрите, на които се предполага, че се вижда как Ковачева удря детето, били заснети незаконно.

Лекарката, която пък прегледала бебето в болница „Токуда“ и установила травмите му около 20 часа, казвала, че те са нанесени 3 до 6 часа преди прегледа, тоест доста, след като Ковачева си е била у тях - изтъкна още защитникът.

Адвокатът на Ковачева коментира и обвиненията, че акушерката е била и други бебета.

„Говореше се, че ще има обвинения за пет деца, оказа се, че е било голяма манипулация – повдигна се обвинение само за едно, останалите деца са били с родови травми“, каза той.

„Щом прокуратурата не повдига обвинения, значи тези твърдения не са верни“, добави адвокатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови