Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Съдът пусна под гаранция акушерката Емилия Ковачева

OFFNews 14 юли 2016 в 15:35 3904 1

Съдът пусна срещу парична гаранция в размер на 1500 лева акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на новородено. Досега тя беше под домашен арест.

Според съда не може заради тежестта на обвинението да стои затворена. На Ковачева обаче ѝ е забранено да напуска страната. 

Емилия Ковачева е обвинена за това, че е удряла и душила бебето Никол в клиника "Софиямед", където е родено момиченцето. 

На видеозапис от охранителните камери в болниците се вижда как акушерката удря бебето по главата с шише и го души. 

Адвокатът на Ковачева Владимир Шейтанов обаче заяви, че от записите от камерите в отделението за новородени в болница "Софиямед" не става ясно коя е жената, която удря бебето. 

Делото започна с искане на адвоката ѝ за отвод както на прокурора, така и на целия съдебен състав. И въпреки че законът не го позволява, този път той поиска отвод на цялата Софийска градска прокуратура. Искът обаче бе отхвърлен.

Заседанието по делото срещу Ковачева днес започна с искания за отвод на съдебния състав, прокурора в процеса както и на цялата Софийска градска прокуратура. Искането беше направено от другия адвокат на Ковачева Владислав Янев. Подобни искания той отправи и на предходните заседания по делото.

Според защитата прокуратурата събира доказателства само срещу Ковачева и неглижира такива, които поставят под съмнение вината ѝ.

Искането обаче беше отхвърлено. 

Акушерката Емилия Ковачева беше задържана миналата година и ѝ беше повдигнато обвинение. След инцидента бебето Никол се бори за живота си, но оцеля. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12761

1

cepcem

14.07 2016 в 17:17

И сега ще излезе, че всъщност бебето я е провокирало. Даже, още ако задълбаят, може да се окаже поредната борба за паркомясто. Баси държавата, баси системата, баси хората... ае ко става тука ве?
 
X

Да помогнем на украинските деца!