Саша Безуханова започва кампания за промяна на негативния имидж на България в ЕС

Зорница Яхия 27 февруари 2014 в 13:26 4523 2

MoveBG

Гражданската платформа за дебат и общо действие MoveBG, основана от Саша Безуханова, днес представи кампанията си "Ти движиш Европа".

Кампанията цели да популяризира приноса на България за развитието на Европейския съюз. По време на провеждането ù - от 27 февруари до 22 април - всеки ще може да се регистрира и да изпрати снимки и текст, които смята, че представят приноса на страната ни към развитието на ЕС.

Участниците могат да се регистрират на movebg.com/movingeu и да качат избрана от тях снимка. В края на кампанията избрани снимки ще бъдат изложени и подарени на ЕС.

Всеки може да участва, независимо дали е бизнесмен, артист, природозащитник, юрист, държавен служител, студент, безработен.

"Покажи ни какво България дава на Европа.

Защо?

Най-бързо топящата се и застаряваща нация, с най-ниска раждаемост, първи по смъртност в ЕС. Най-бедната държава в съюза, с най-малко пари за образование, последни по медийна свобода. Най-нещастните и недоволни от живота си европейци.

Така изглежда България на Европа. Но не и на нас.

България първа в Европа изгради единна система, която обхваща всички хора с увреждания и е втора в ЕС с най-нисък държавен дълг. Дàли сме на Европа и света кирилицата и Ренесанса. Имаме и най-качествения интернет в съюза с коефициент 89.35 при среден 84.65.

Ние от MoveBG вярваме, че сме дали много, но има и какво още да дадем на Европа като нейни пълноправни граждани", пишат в поканата си за участие в кампанията от MoveBG.

Целта на тима на MoveBG с кампанията е да промени негативния имидж на България в Европа и света.

"Едно е да кажеш, че имаш право, а друго е да го покажеш", коментира един от основателите на MoveBG Кирил Петков, призовавайки граждани да се включат.

Освен в тази кампания MoveBG кани гражданите да вземат участие и в дебати по други важни за обществото теми, като например бежанците, избирателната система, протестите. Всеки може да се включи в тях чрез платформата MoveBG.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!