Сърбия въвежда тол такса за магистралата от Димитровград до Ниш

OFFNews Последна промяна на 22 декември 2017 в 13:46 7131 0

От 1 януари 2018 г. Сърбия въвежда „отворена система" за плащане на пътни такси за автомобилите, преминаващи по новооткрития участък на автомагистралата между градовете Димитровград и Ниш, съобщиха от външното министерство.

Таксата ще бъде заплащана само от автомобилите, които се движат от България за Ниш и обратно.

Таксата за леки автомобили в една посока ще бъде 190 сръбски динара (около 1,60 евро). Микробусите ще плащат 280 динара (около 2,40 евро), автобусите – 500 динара (4,70 евро), а товарните автомобили – по 1120 динара (около 9,50 евро).

Този начин на плащане ще важи до пълното завършване на южното и източното разклонения на Коридор 10, когато ще се въведе „затворена система" на плащане. Таксите може да се платят в брой в левове и в евро, както и с банкова карта.

От Външно предупреждават пътуващите по коледните и новогодишните празници, че трафикът от Западна Европа към България по това време е много интензивен.

Можете да се информирате за актуалното състояние на трафика в Сърбия и на граничните контролно-пропусквателни пунктове в страната от страницата на Автомобилния съюз на Сърбия: http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=511&Itemid=210

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови