Quantcast

Съдят нападателя на Костов за опит за грабеж

OFFNews Последна промяна на 20 август 2013 в 19:29 2009 4

Виктор Градинаров, нахлул в дома на Иван Костов. Снимка: Нова телевизия
Виктор Градинаров, нахлул в дома на Иван Костов. Снимка: Нова телевизия

36-годишният Виктор Градинаров, който нахлу в дома на Иван Костов в Драгалевци в деня на предизборно мълчание, отива на съд по обвинение в опит за грабеж.

На 30 юли Софийската районна прокуратура е внесла в Софийския районен съд обвинителния акт срещу Градинаров, съобщава "Правен свят".

В момента Градинаров е на свобода с мярка за неотклонение "подписка", определена му от Софийския градски съд на 21 май.

Пред съда Градинаров обясни, че е пренощувал в градината на Костов и когато на сутринта семейството на лидера на ДСБ го забелязало, нашественикът доброволно свалил маската си, седнал в градината и поискал да извикат полиция, която изчакал да го арестува.

Ножът беше отворен и в ръката ми. Казах на Елена Костова, че няма да я нараня и прибрах ножа, свалих маската и ръкавиците. В този момент дойде и Иван Костов. Разказах му защо съм избрал този път. Говорихме с него около 4-5 минути. Той дори предложи да не вика полиция, но му казах, че има един лев в джоба и предпочитам да отиде в затвора, за да имам какво да ям, разказа нападателят пред медиите през май.

Не пожелавам на никой да изпадне в състояние да гледа как въоръжен мъж с нож гони жена му и внучето му. Всички сме добре, разбира се, шокирани сме, заяви Иван Костов няколко часа след инцидента.

Очаква се Софийският районен съд да определи дата за започване на делото срещу Градинаров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.08 2013 в 00:32

А, всяко патрулно ченге ще ти разкаже за толкоз хаховци, че ще се зачудиш защо света още не е обявен за психиатрична клиника.
Тоя просто се е направил на интересен в неправилния двор, и сега вече ще знае че чувството му за хумор е тъпо. Като не умее да разказва вицовете смешно - хич и да не взема думата. Ако умееше - полицаите сами щяха да му сипят кафе, и да го хвърлят у тях, не в ареста. Сам съм пробвал, с някои още дружа.

20.08 2013 в 21:44

Може пък и да е истина, да не е поредният шаш. Костов да ляга и да умира, не ми пука нито за него нито за гущерското му поколение. Не мога обаче от тази статия да разбера мотива на човека нощувал в градината му. Аз веднъж работих в едно заведение където продажното копеле си празнуваше и около 1.5 метра деляха ножа в ръката ми от гушата му, ама за такваз долна твар не си струва да си развалям живота.
Хе хе хе, в тоя ред на мисли веднъж пък можех да бутна "царя" от моста водещ до Царевец. Имаше двама охранители дето блееха на 15 метра от него. Утеха ми е, че в някоя алтернативна вселена съм направил и двете и ми се е разминало :) С тази мисъл се спи по-леко нощем...
А човека предприел "атентата" или е откровен идиот или просто не е могъл да измисли много по-добро престъпление, ИЛИ е марионетка. Не зная, вие си вадете изводите...

20.08 2013 в 21:04

И той и Доган си спретнаха много нескопосани атентати

20.08 2013 в 19:43

Дело с висока обществена значимост - това ли е термина?