Съдят нападателя на Костов за опит за грабеж

OFFNews 20 август 2013 в 19:29 2994 4

Виктор Градинаров, нахлул в дома на Иван Костов. Снимка: Нова телевизия
Виктор Градинаров, нахлул в дома на Иван Костов. Снимка: Нова телевизия

36-годишният Виктор Градинаров, който нахлу в дома на Иван Костов в Драгалевци в деня на предизборно мълчание, отива на съд по обвинение в опит за грабеж.

На 30 юли Софийската районна прокуратура е внесла в Софийския районен съд обвинителния акт срещу Градинаров, съобщава "Правен свят".

В момента Градинаров е на свобода с мярка за неотклонение "подписка", определена му от Софийския градски съд на 21 май.

Пред съда Градинаров обясни, че е пренощувал в градината на Костов и когато на сутринта семейството на лидера на ДСБ го забелязало, нашественикът доброволно свалил маската си, седнал в градината и поискал да извикат полиция, която изчакал да го арестува.

Ножът беше отворен и в ръката ми. Казах на Елена Костова, че няма да я нараня и прибрах ножа, свалих маската и ръкавиците. В този момент дойде и Иван Костов. Разказах му защо съм избрал този път. Говорихме с него около 4-5 минути. Той дори предложи да не вика полиция, но му казах, че има един лев в джоба и предпочитам да отиде в затвора, за да имам какво да ям, разказа нападателят пред медиите през май.

Не пожелавам на никой да изпадне в състояние да гледа как въоръжен мъж с нож гони жена му и внучето му. Всички сме добре, разбира се, шокирани сме, заяви Иван Костов няколко часа след инцидента.

Очаква се Софийският районен съд да определи дата за започване на делото срещу Градинаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews