Събориха 20 незаконни ромски къщи в Бургас

OFFNews 19 септември 2014 в 14:41 3581 0

Снимка burgasinfo.com

Почистване в квартал "Победа"

В бургаския ромски квартал "Победа" са съборени още 20 незаконни постройки, съобщиха от пресцентъра на община Бургас.

Част от съборените къщи са били демонтирани доброволно от обитателите им, а други са били съборени от служители на общината. Акцията беше ръководена от кмета на града Димитър Николов и териториалния директор Магдалена Манолова.

По-рано днес е започнало и разчистването на строителните отпадъци, което се е провело при засилено присъствие на служители от общинската дирекция за опазване на обществения ред и полицията.

Заради отломките от падналите къщи, които са били построени на самото улично платно, не е било възможно включването на сметопочистваща техника и на автомобили на пожарна безопасност в акцията.

В квартала все още има много незаконни постройки, които ще бъдат описани и съборени.

Повечето от обитателите им не са бургаски жители, а са се преместили в града през последните месеци от Сливен, Котел и Ямбол.

Кметът на Бургас мина през всички улици на „Победа“ и предупреди техните жители, че опасността от епидемия след наводненията още не е отминала.

Той заяви още, че периодично ще бъдат изпращани екипи на дирекция “Екология”, които ще правят актове за изхвърляне на отпадъци извън контейнерите.

Община Бургас ще продължи описването на незаконни постройки в квартала, като заедно с това ще правят констативни протоколи и в „Меден рудник“, където също поетапно ще започне разчистване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки