Ексклузивно Тежка катастрофа на сръбски автобус с деца на АМ Тракия: има ранени

Ремонтират училища и детски градини в 8 района на София с над 1,1 млн. лева от СОПФ

OFFNews Последна промяна на 06 юли 2022 в 08:10 729 0

Георги Георгиев

Снимка БТА архив

Председателят на СОС Георги Георгиев

Столичният общински съвет ще разгледа предложение за отпускане на 1 157 070 лв. от Специализирания общински приватизационен фонд за ремонт на училища и детски градини от 8 столични района. 

Обектите са избрани, след постъпили писма от районни кметове, директори и училищни настоятелства до зам.-кмета по строителство Ангел Джоргов.

Дейностите, които ще бъдат извършени, включват: Ремонт на покрива на ДГ 119 „Детска планета“ в район „Възраждане“, строителни работи по сградата на ДГ 103 „Патиланско царство“ в квартал „Хаджи Димитър“, ремонт на покрив на ДГ 188 „Вяра, Надежда и Любов“ в квартал „Младост 4“, подмяна на отоплителна система в 26 СУ „Йордан Йовков“ в квартал „Карпузица“, подмяна и ремонт на покрива на ДГ 161 „Ласка“ в район „Овча купел“, ремонт на покрива на ДГ 164 „Зорница“ в квартал Горна баня, ремонт на покрив на ДГ 68 „Ран Босилек“ в район „Люлин“, топлоизолиране на основната сграда и физкултурния салон на 171 ОУ „Стоил Попов“ в район „Нови Искър“ и ремонт на 2 термопомпени инсталации в ДГ 146 „Звездица“ в квартал Кремиковци, съобщиха от СОС. 

"Столична община продължава със своята последователна политика за поетапно обновяване на образователната инфраструктура във всички райони на града ни. Затова Съветът за управление на Приватизационния фонд разгледа внимателно всички постъпили предложения и реши да отпусне средствата за обновяването на общинската собственост и най-вече за създаване на удобна и красива среда за нашите деца", коментира Стефан Марков – председател на Комисията по финанси и бюджет към Столичния общински съвет. 

Едно от предложенията е подмяната на топлоинсталацията на сградата на 121 СУ „Георги Измирлиев“ в район „Триадица“. „За момента най-належаща е незабавната подмяна на всички тръби от отоплителната инсталация в голямата сграда, затова на предстоящата сесия на градския парламент на 7-и юли ще гласуваме доклада за финансирането ѝ със средства от приватизационния фонд. Очаквам подкрепа на сесия от останалите политически групи в съвета, коментира председателят на СОС Георги Георгиев, общата стойност на инвестицията е 163 870,63 лв.

1 133 577,60 лв от средствата, отпуснати от Специализирания фонд се предвижда основен ремонт и на Центъра за временно настаняване от семеен тип „Св. София“ в район „Илинден“.

Спешен ремонт е необходим на детска площадка в квартал „Младост 3“. След обсъждане на заседание на СОПФ, се предлага 20 000 лв да бъдат инвестирани в обезопасяването на люлки, пясъчник и пейки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !