Регулировчици и зелена вълна "изстрелват" 250 хил. автомобила от София за празниците

OFFNews 23 декември 2015 в 13:23 3158 1

Регулировчици и зелена вълна

Снимка OFFNews

Близо 250 хиляди автомобила се очаква да напуснат столицата за празниците. На изходите на София ще бъдат осигурени полицаи, които при необходимост ще пропускат приоритетно заминаващите софиянци. Още от днес е осигурена и зелена вълна на светофарите - от 13.00 часа на изхода на София при "Цариградско шосе" и кръстовището с кв. Горубляне и Герман е удвоено е времето на зеления сигнал за напускащите града. Натоварено се очаква да бъде движението и по Южната дъга на Околовръстния път на София, особено при разклона за Панчарево и при кв. "Младост". 

При възможност има готовност от Центъра за управление на трафика светофарите да бъдат изключени и контролът да бъде поет от пътни полицаи. На 23 и 30 декември и 3 януари, когато се очаква да бъде най-натовареният ден след празниците, екипи на Пътна полиция ще се концентрират върху регулирането на трафика и няма да извършват проверки. През останалите дни патрули ще се грижат за проверките на пътя - 75 екипа ще се грижат за спиране на тежкотоварните автомобили, други 200 екипа в страната ще следят за нарушенията на пътя. 

Тежкотоварните автомобили ще бъдат спирани от 16.00 до 21.00 часа в петък и неделя. Същото ограничение ще бъде приложено и на 30 декември и 3 януари. 

Очаква се най-натоварени да бъдат пътищата, които водят до граничните-пропускателни пунктове и до черноморските курорти. Най-критичните участъци се очаква да бъдат магистрала "Струма" и Кресненското дефиле, магистрала "Хемус", пътят към Калотина и магистрала "Тракия".

1150 пожарникари и спасители, ще са в готовност в 213 точки в страната за реакция при извънредни ситуации. 161 специализирани високопроходими автомобила и шест тежкотоварни автомобила също ще са в готовност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови