Над 200 хил. коли ще напуснат София преди празниците

OFFNews 23 декември 2015 в 07:41 3254 7

Над 200 000 автомобила ще напуснат София днес следобед и утре, очакват от КАТ. 

Най-натоварено се очаква да бъде по бул. "Цариградско шосе" и по "Ботевградско шосе". Пътни полицаи ще регулират движението на всички възлови пътища и изходи на столицата.

Полицаи ще има и по всички основни направления в страната. Те ще следят както за превишаване на скоростта, така и за това доколко са подготвени автомобилите за зимата.

Голямо количество автомобили се очаква да се насочат към Гърция. Според изчисления на КАТ около 150 000 автомобила ще се насочат натам. 

Очаква се и увеличаване на трафика към морето и зимните курорти.

Всички магистрали в страната са отворени за движение. Влиза в сила и забрана за движението на тежки камиони - с обща маса над 12 тона. Тя ще е в сила между 16 и 20 часа днес и ще е валидна за пътищата с. Ребърково - Ботевград, етапна връзка на лот 1 на магистрала "Струма" при пътен възел "Дупница Север" - ГКПП "Кулата", Русе - Велико Търново, Пловдив - Харманли, Дуранкулак - Варна - Бургас, Симитли - Гоце Делчев, Пловдив - Смолян, Бургас - Царево и Околовръстния път на София.

Забрана за движението на камиони ще има също така на 27 декември - между 14 и 20 ч., на 30 декември - между 16 и 20 ч., както и в последния почивен ден след коледно-новогодишните празници - 3 януари. Тогава ТИР-овете няма да се движат между 14 и 20 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!