Няма да има затворени пътища за празниците

OFFNews Последна промяна на 22 декември 2015 в 09:51 2425 1

Няма да има затворени пътища за празниците

Снимка БГНЕС, архив

Няма да има затворени пътища за празниците. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по бТВ шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

„Всички ремонти, които бяха действащи през лятото и есента по двете автомагистрали „Тракия” и „Хемус” вече са приключили, участъците са отворени, пропускателната способност на магистралите е в пълнота, така че нямаме притеснения по отношение на движението в тези участъци”, заяви Лазаров.

По думите му всички виадукти на „Тракия” са отворени с поставена маркировка. Той посочи, че преди празниците е добре хората да тръгнат навреме и увери, че камионите ще бъдат спрени в пиковите часове.

„На 23-ти декември от 16.00 до 20.00 часа ще бъде спряно движението на тежкотоварните автомобили. Същото ще се случи и на 27-ми декември, когато също очакваме част от хората, приключили коледните празници да се приберат, тъй като има три работни дни. На 27 декември движението ще бъде спряно от 14.00 часа до 20.00 часа. Отново ще бъде спряно движението на тежкотоварни автомобили на 30 декември преди новогодишните празници отново от 16.00 до 20.00 часа”, заяви Лазаров.

Най-интензивен се очаква да бъде трафикът в последния от поредицата почивни дни - 3 януари. Тогава движението на тежкотоварни автомобили също ще бъде спряно от 14.00 до 20.00 часа.

В същото време от 12:00 до 17:00 часа се ограничава движението на моторни превозни средства по магистрала „Хемус“ при пътната връзка Прелок, в посока София. Това се налага заради поставяне на маркировка на ремонтиран участък. Шофьорите могат да използват обходен маршрут по околовръстния път на град Ябланица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови