Работещите в "Напоителни системи" започват стачка

OFFNews 10 март 2014 в 14:42 2055 2

Работещите в "Напоителни системи" се подготвят за обявяването на стачка заради забавени с над 80 дни заплати, съобщи КНСБ.

"Социалното напрежение във всички клонове е крайно изострено. Търпението на работниците е изчерпано и на редица места има готовност за обявяване на ефективни протестни действия, вкл. гладна стачка", се казва в прессъобщението.

Решението на синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа” в дружеството е да бъдат блокирани пътища в страната и да бъдат проведени протестни действия пред сградите на съответни институции.

На 13 март 2014 г. работниците и служителите от клон „Струма-Места” – гр. Дупница ще започнат регионални протести в района на Благоевград. Протестът на работещите от клон София ще се проведе пред Министерски съвет или пред Министерство на финансите, като допълнително ще бъде уточнена дата.

От днес един от работниците на „Напоителни системи” ЕАД – Петър Стоянов, който работи в клона в Плевен, обяви отново гладна стачка.

КНСБ и Федерацията на незавимите синдикати в земеделието – КНСБ настояват на предстоящото заседание на Министерския съвет целево да бъдат отпуснати пари за заплатите и осигуровките на работещите в "Напоителни системи".

Дружеството е 100% собственост на Министерството на земеделието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!