Quantcast

Провокатори на инициативата в памет на жертвите на комунизма (снимки)

OFFNews Последна промяна на 01 февруари 2014 в 16:59 8067 12

1/1

Снимка Сергей Антонов

Провокатори на инициативата в памет на жертвите на комунизма

Петима младежи бяха отведени от полицията по време на инициатива в памет на жертвите на комунистическия режим в София.

Младежите пристигнаха преди началото на инициативата пред Мемориала на жертвите на комунизма до НДК и издигнаха снимки на представители на левицата, убити по време на фашизма – Гео Милев, Александър Стамболийски, Никола Вапцаров, Райко Даскалов и Вела Пеева.

Действията им бяха посрещнати с недоволство от дошлите да почетат паметта на жертвите на комунистическия режим. "Изчезвайте, това е провокация. Отивайте на "Позитано", заявиха те.

Присъстващите на мястото полицаи провериха документите на петимата младежи и ги отведоха от мястото на проявата.

Да почетат паметта на жертвите на комунизма се събраха около 200 души.

Обръщения отправиха представители на политически партии и представители на Българската православна църква, както и на вероизповеданията ислям, католицизъм и протестантство. В програмата се включиха също репресирани от комунистическия режим, както и представители на протестиращите студенти.

Събралите се развяваха български знамена и знамето на Украйна. Програмата, организирана от Инициативния комитет на Обединения съюз на репресираните от комунистическия режим, завърши с минута мълчание в памет на жертвите, последвана от викове „оставка”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.02 2014 в 16:31

През 1945 г са избити над 30 000 българи - учители, свещеници, учени, офицери

Тия деца дори не знаят че Стамболийски няма нищо общо с БКС. А наследниците му от БЗНС бяха избити до един именно от комунистите

Избивани са селски учители, фелдшери, случайни хора само защото са по-умни и учени от партизанина от селото, доживял да си върне на даскала че го нарекъл глупак
Системно е избита цялата интелигенция и подменена с послушна конюктурна охранена номенклатура

01.02 2014 в 20:01

"Верижната реакция, при която омразата поражда омраза, трябва да бъде пречупена, или ние ще рухнем в тъмната пропаст на взаимното унищожение." Мартин Лутър Кинг - младши

Неволно съм публикувала два пъти предишния си пост. Моля модератор да изтрие единия.

01.02 2014 в 19:34

Докато делите жертвите на терора на наши и ваши ще стоим в блатото. Няма правилно и неправилно убийство, особено като тези на Гео Милев и Йосиф Хербст.

01.02 2014 в 19:34

Докато делите жертвите на терора на наши и ваши ще стоим в блатото. Няма правилно и неправилно убийство, особено като тези на Гео Милев и Йосиф Хербст.

01.02 2014 в 19:08

Ако тоталитарния режим в Бг не беша паднал /донякъде/, тия келеши щяха друга песен да пеят. Но не са само те виновни - в България така и нямаше реално, масово разкриване на престъпленията на комунягите; нямаше обществена дискусия, нямаше адекватна реакция от страна на творците - книги, филми и прочее по темата.... Та не са виновни само келешите - те откъде да знаят какво е било?

01.02 2014 в 18:33

Трябва да се заклейми комунизма, както се е заклеймил фашизма. Това са два строя отхвърлени от човечеството. Тези млади хора, които съм сигурен дори не знаят и имената на личностите на които са дигнали ликовете. Жалка картинка - гнусна провокация, характерна за извратеностите на комунистите.

01.02 2014 в 17:49

Е добре де,не трябва ли да се почетат и едните и другите жертви,станали такива под влияние на чужди сили,както става и сега .

01.02 2014 в 17:46

Оказа се,че сталинистите и живковистите във същност били Чърчелови комунисти без да подозират за чии интереси "работят",избивайки българската интелигенция.Първи са се досетили за истината Трайчо Костов..., Първанов и &, и професор.Драгомир Драганов,а на Царя са му го казали много отдавна тези които плащат и в момента на тези фалшиви комунисти за да продават интересите на народа,като ги държат непрекъснато във властта.

01.02 2014 в 17:43

Личи си организацията: портретите - с еднакъв формат, пилоните - и те еднакви. Е, Стамболийски и Р. Даскалов са били сръбски мекерета и са ги очистили от ВМРО, Веа Пеева си е била пар ексаланс терористка, за Гео Милев се появиха сведения, че бил партиен член (на БКП, естествено), а Вапцаров е бил шеф на "Военното крило" на БКП (представяте ли си: партия, която има "военно крило", но - карай да върви, важни са опорните точки.

01.02 2014 в 17:29

Как не се свършиха хората, които живеят, за да правят простотии в толкова малка държава?