Проверката на МВР установи, че студентът от Хага наистина е бит от полицаи

OFFNews 27 юли 2020 в 18:22 23738 8

Проверката, която МВР започна преди дни, по въпроса дали има полицейско насилие над студента от Хага Евгени Марчев при протестите срещу кабинета и главния прокурор на 10 юли е приключила. 

"Проверката е установила, че по това време и на това място наистина има превишаване на полицейски правомощия. В хода на проверката са направени няколко опита да бъдат призовани лицата. Имаме извършени дисциплинарни нарушения на служителите на СДВР", обяви новия вътрешен министър Христо Терзийски пред бТВ.

Той допълни, че ще бъдат наложени наказания на полицейските служители, като на един от тях, който е на висока длъжност в СДВР, наказанието ще бъде по-тежко, но не уточни какви ще са те.

Терзийски съобщи още, че пострадалото момче не се е явило в СДВР, за да даде показания.

"Служителите на МВР нямат полза да прикриват или омаловажават подобни действия, защото те влияят на авторитета на институцията. Винаги може при ескалация на напрежението да се стигне до необмислени действия от страна на полицаите", смята Терзийски.

Евгени Марчев беше влачен до колоните на Министерския съвет, където беше удрян от органите на реда, а видеото от разправата бе пуснато в социалните мрежи. Заради инцидента МВР започна разследване дали полицията е употребила сила.

Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6506

8

ignatov

27.07 2020 в 22:31

Тоя твърдеше, че нямат сведения да са се гаврили с момичето?! Алооо в българия има десетки хиляди които знаят, че снимките са в телефоните, даже и изтрити, могат да се възстановят! Ама вместо да им приберете телефоните и да се напълните с доказателства, навярно сте ги посъветвали да ги унищожат. И кой ви вярва ...? С тая некадърност ли се борите с престъпността ? После се чудим защо пред училищата е пълно с наркодилъри ......

17439

7

мнение от IP

27.07 2020 в 22:20

И кои са героите, пребили децата? Това дали ще разберем?

6506

6

ignatov

27.07 2020 в 22:16

Цяла България го знаеше преди 2 седмици! А бе тия да не са бавноразвиващи се! Какво толкова проверяваха 14 дена. И ние на тия им плащаме заплати ..........

3811

5

Toni2019

27.07 2020 в 21:52

Сигурно са успяли да пуснат записите от камерите?

Колко им отне - 2 седмици?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ????

17439

4

мнение от IP

27.07 2020 в 21:04

Този така маза по bTV, че направо гадна работа. Взе да разтяга лукуми, че може случайно при напрежение, без да иска някой полицай да удари някого. Ние трева ли пасем? Много добре можем да различим какво значи случайно и какво значи нарочно безпричинно пребиване на безпомощен човек. И именно заради уважението към полицията, тези хора трябваше вече да са арестувани. После разтегна лукуми и за "Росенец" и накрая каза, че патрулката пред "Осемте джуджета" може да е там заради....обществените сгради, банката......

12182

3

sawall

27.07 2020 в 19:29

Да бе, бият човека и после, "Ми що не дойде при нас да се оплаче, що не дава показания...?" Направо чудна работа. Тия куки са за затвор, тъкмо да си правят компания с ББ, ДП, ВБ и други инициали.

3040

1

Любомир Димитров

27.07 2020 в 18:33

Нямам думи !
Наказанията сигурно ще бъдат:
- за редовите полицаи-биячи - благодарност и потупване по рамото (може и премийка)
- за началника им - повишение в звание или длъжност

Какво друго очаквате ?!

Това е по аналогия с наградата на най-висшия полицай по това време, сега министър на вътрешните работи !!!