Протестите в София започват 30 мин. преди старта на матурата. Транспортът ще се движи, увери Фандъкова

OFFNews 17 май 2022 в 13:33 4014 3

тролей протест

Снимка Мая Младенова

Протестът на градския транспорт в София започва в 8 чача

В 8 часа утре сутринта - половин час преди началото на матурата, ще започне протестът в София , организиран от Федерацията на транспортните работници на КТ „Подкрепа“ и Съюзът на транспортните синдикати в България, съобщиха от конфедерацията. 

До 9.30 ч. работещите от „Столичен електротранспорт“, ЕАД „Столичен автотранспорт“ ЕАД, „Метрополитен“ ЕАД и „Център за градска мобилност“ ЕАД ще изразяват недоволството си на кръговите кръстовища на пл. „Лъвов мост“ и пл. „Сточна гара“, както и на „Петте кьошета“. 

Всички линии на метрото, тролеи, трамваи и автобуси ще се движат по обичайните си маршрути, въпреки протестите, увери столичният кмет Йорданка Фандъкова. По думите й в протестите ще участват само водачи, които не са на работа. 

Три протеста са заявени в Столична община - на превозвачите, на градския транспорт и на таксиметровите шофьори. Жълтите коли обаче няма да блокират движението. Те ще бъдат паркирани по бул. "Мария Луиза" след 9 часа, когато ще тръгнат от южната дъга на Околовръстното към Министерски съвет. 

Призоваваме организаторите до 8,30 ч да не се блокират кръстовища, за да може учениците да стигнат навреме за матурата. Надявам се, да се съобразят, каза Фандъкова.

Протестът на синдикатите ще продължи с шествия, разпределени в три лъча: 

От пл. „Лъвов мост“, бул. „Кн. Мария Луиза“, пл. „Независимост“, ул. „Г. С. Раковски“ до Министерство на финансите; От пл. „Сточна гара“, бул. „Васил Левски“, бул. „Цар Освободител“ до Министерство на финансите; От кръстовището на „Петте кьошета“, бул. „Патриарх Евтимий“, „Г. С. Раковски“ до Министерство на финансите. 

Шествието ще продължи с протест от 10.00 ч. пред Министерство на финансите. 

От 10.30 ч. шествието на протестиращите ще продължи към Министерския съвет /от МФ, ул. „Г. С. Раковски“, бул. бул. „Цар Освободител“ до МС/, където от 11.00 до 13.00 ч. ще проведат протестен митинг. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

3

pisnamiotmutri

17.05 2022 в 15:26

Хаосът обещан от ГЕРБ. Коленичете и се молете за Ред в Хаоса

305

2

Katz

17.05 2022 в 14:26

Йордечка "увери" или се "надява да се съобразят" последно? Даскалицата и гербопитеците досъсипаха и окрадоха каквото можаха, целата им работа е такава.

1005

1

Блейк7

17.05 2022 в 14:09

Някой разбра ли в края на краищата защо протестират от столичният градски транспорт? Еднственото, което прочетох черно на бяло е, че "евентуално можело да няма пари за заплати", което беше отречено.
Пък и в края на краищата ако причината им е била ниски приходи поради пандемията - къде блееха предните две години и не си пренастроиха бюджета за тази?

И защо ще протестират пред министерството на финансите, а не пред столична община?!?!