Протестите на майките продължават до гласуването на оставката на Симеонов

OFFNews 17 ноември 2018 в 11:21 2085 0

Протестите на майките на деца с увреждания ще продължат до гласуването на оставката на вицепремиера Валери Симеонов в Народното събрание.

Това обявиха от инициативата "Системата ни убива" на пресконференция пред Министерския съвет. Повод за брифинга беше вчерашното решение вицепремиерът Валери Симеонов за подаде оставка. До нея се стигна след изказването на Симеонов за кресливи жени" с "уж болни деца" по адрес на майките на деца с увреждания, което предизвика и ежедневните протести срещу него.

Днес протестиращите майки припомниха, че протестът е имал само едно единствено искане - оставката на вицепремиера и е провокиран от обидните думи на Симеонов към тях.

"Това е първата спечелена битка, но войната остава", каза Вера Иванова - организатор на "Системата ни убива".

Майките обясниха, че приемат оставката като крачка към едно ново обществено разбиране, че политиците нямат право да се подиграват с хората и ако го правят, трябва да понесат отговорност за това.

И след приемането на оставката на Валери Симеонов, палатковият лагер зад парламента ще остане до окончателното приемане на законопроектите, за които настояват те.

Протестиращите майки поискаха и оставката на Адриана Стоименова - зам.-председател на Националния съвет на хората с увреждания. "Ще поискаме отговорност от премиера за нейната оставка", заяви Иванова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови