Протест пред президентството заради трасето на ''Струма'' през Кресненското дефиле

OFFNews 27 април 2023 в 20:51 2568 3

протестът

Снимка Public Environmental Center for Sustainable Development

Протестът

От Българската федерация по рафтинг протестираха пред сградата на президентската администрация. Те изразиха недоволството си, че магистрала "Струма" ще преминава през Кресненското дефиле, предаде БНР. 

По-рано днес представители на федерацията внесоха в президентството писмо, с което настояват за спиране на опитите за строежи в Кресненския пролом без задължителната екологична оценка.

"Искаме да запазим Кресненското дефиле. Тяхната идея е през дефилето да минава еднопосочно - посока Гърция, и да изградят друга лента, която ще е по източния вариант, която ще е в посока София. Това е крайно неадекватен вариант. Ако стане инцидент, това ще се превърне във пълна катастрофа. Добрият вариант е да бъде истинска магистрала, за което Европа е платила, магистрала, а не скоростна отсечка", каза протестиращата Марина Найденова.

Протестиращите носеха транспаранти, на които пишеше "Спаси Кресна", "Магистрала извън дефилето" и "Бъдеще за Кресна".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

585

3

Stoyancho

28.04 2023 в 12:09

Претенциите на еколозите са безкрайни, но безпочвени. Ето ново 20. Незаконни рафтинг сгради, парите не се знае в чии джоб отиват, всичко е навързано като свински черва. За жалост човешкия живот не е толкова важен.....

-295

2

Vitorio

27.04 2023 в 23:40

Добрият войник по долу не знае с кой и какво се ебава!
Не е зле да разгледаш по внимателно плановете за зелен преход в Европа и света(до 2030) и ще ти стане ясно, че живота на хората няма вече никаква стойност, тази каквато беше, приключи! Никой няма да се съобразява с българската война по пътищата и любовта по двигатели с вътрешно горене и почивчици в Гърция...също и пържолите си заминават, климата трайно се променя, и финансовата система също, а чрез нея ще се превъзпитат всички които са нетолерантни към "майката природа"!
Не вярвам, че ще има магистрала, просто няма смисъл от нея... По скоро на всеки български шофьор, може да му причислят по една картечница да си сложи на колата, та по бързо да се приключва въпроса с дивото балканско народонаселение!

П.П На страната на хората и автомобилите съм и както си беше до сега, но съм длъжен да отбележа, че приключи!

615

1

швейк

27.04 2023 в 21:17

хайде първо да си легализирате рафтинга, а после да имате претенции, а? и скопените "еколози", според които таралежите са по-важни от хората. тази природа за кой я пазите бе? заради вас сума народ измря в това дефиле! и кресненските селяци да си стягат багажа и да отиват обратно в гората да си пасат козите. 15мин за да минеш през смрадливото ви село ... айде у лево