Протест посреща депутатите в първия им работен ден

OFFNews 15 януари 2014 в 07:26 4075 7

Загражденията пред парламента.
Загражденията пред парламента.

Протест с искане за оставката на правителството ще се проведе пред парламента, където депутатите се събират на първото си заседание след коледната ваканция.  

Протестът е свикан от няколко различни групи във Фейсбук на протестиращи срещу кабинета "Орешарски". Те настояват за оставка на правителството, разпускане на 42-рото Народно събрание и предсрочни парламентарни избори. Към протеста се очаква да се присъединят и “ранобудните студенти”, които вчера свалиха окупацията на Ректората.

Събитието в социалните мрежи е озаглавено „Мирно и стилно посрещане на депутатите”, а организаторите призовават „Ще гледаме да сме в камерен състав, че да е по- спокойно и просторно, а не да се бутаме! Трябва да сме внимателни да няма инциденти, защото в други сбирки се е случвало някои господа или дами да си разлеят коктейла. Внимавайте! Изискани сме, все пак!” Други недоволни от управляващите пък се заканиха да „посрещнат с ударна доза народна любов” депутатите и да окупират Народното събрание от 8.00 до 24.00 часа.

Началният час на друг протест е обявен за 9.00 часа.

На 10 януари трябваше да бъде сложен краят на мирните действия и протестът да стане „радикален”. След като не се събраха достатъчно протестиращи в петък, протестът беше отложен за първия работен ден на народните представители. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews