Ранобудните: Парламентът ще остане единствената окупирана сграда в страната

Николаос-Теодорос Цитиридис Последна промяна на 14 януари 2014 в 11:38 4992 8

Ранобудните местят окупацията в парламента. Снимка: OFFNews

"Излизаме от аулата и да прехвърлим дейността си извън това помещение, това знаково, символно помещение и по този начин Народното събрание ще остане единствената окупирана сграда в страната."

Това заявиха днес "Ранобудните студенти" часове след като официално свалиха окупацията на Софийския университет.

"Окупацията не може да продължава безкрайно, тя не може да се битовизира. Ние смятаме, че няма смисъл да се задържа аулата, при положение, че първокурсниците сред нас още не са ходили на лекции", смятат протестиращите студенти.

Младежите са категорични, че формата трябва да се смени, а борбата трябва да бъде продължена.

На събрание късно снощи ранобудните са решили с мнозинство да свалят окупацията, като дори един от лидерите на студентския протест - Ивайло Динев е гласувал "за" прекратяването на този вид протест. Днес обаче Динев не присъстваше на пресконференцията.

Падането на окупацията няма да попречи на провеждането на кръгли маси и обсъждането на държавните проблеми, които ще се осъществят след края на този месец заедно със студенти, експерти и общественици.

 

 

 

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.01 2014 в 16:05

помиярщина от осрали се келешори
Хем се насрали, хем се пазят да не мърдат, че много смърди

14.01 2014 в 14:14

2013 изтече срока на годност на цветните революции , твърде се амортизираха и много технологични данни се появиха , който чел - чел , който не е - да е .
Апропо няма да въздишам по тях , твърде ясно се вижда , че не водят да нов "морал" .

14.01 2014 в 13:58


"първокурсниците сред нас още не са ходили на лекции"

Гофньофци.

14.01 2014 в 13:43

Изстъпленията на никоя власт не трябва да бъдат забравяни. Сега Сергей Станишев и БСП искат доверие от обществото и ни обещават светло бъдеще, но народът помни, че на 14 януари 2009 г. правителството разпръсна със сила мирен протест на студенти, недоволни от корумпираната тройната коалиция. Към гнева им се присъединиха природозащитници, майки, блогъри, земеделци – все групи с нарушени права. Организацията се състоя изцяло в интернет пространството чрез банери в младежки форуми и социални мрежи. 

Срещу порива за свобода на младежи от софийските вузове Станишев и вътрешният му министър Михаил Миков пратиха тежко въоръжения отряд за масови безредици. Пред върховния символ на нацията –парламентът, биха с палки и мачкаха младежите като животни. Над 500 от демонстрантите бяха закопчани с белезници и натикани насила в полицейските джипове. 

На другия ден репресивната власт организира за първи път в най-новата ни история мобилни съдилища в софийските РПУ-та. Там по бързата процедура нарушителите на рахата на тройната коалиция трябваше да бъдат съдени. 90% от бунтарите обаче бяха оправдани от съдебните състави, което доказа, че не са действали против закона, а МВР е нямала основание да хвърля срещу тях въоръжена сила. 

14 януари с основание ще остане един от най-мрачните моменти от управлението на Станишев и Миков. От опозицията тогава коментираха, че поне вътрешният министър трябва да бъде разследван за полицейското насилие над студентите. Пет години по-късно обаче никой от виновниците не е получил възмездие. Вероятно заради това днес БСП и ДПС ни управляват.  

Станишев е свръх нагъл, но бърка, че народът е безпаметен.

14.01 2014 в 13:05

Четвъртокласник Балкански (защото това е единствената квалификация, която е доказал посредством своето ограничено мислене и нескопосани доводи) не разбира нещо много важно - няма как да убиеш, накърниш или оплюеш символ.

Не можеш да убиеш идея.

http://www.youtube.com/watch?v=62VFVH1x4OU

14.01 2014 в 12:55

"През тях сега преди да бъдат изпълзвани отново за учебни цели трябва задължинелно да мине свещенни и да поръси светена Вода, за да изгони злите сили."
Невероятен, фамозен, интелигентен, компетентен, ерудиран - смешник Балкански.
Шест грешки в едно изречение. Та с какво право въобще коментираш когото и да било.

14.01 2014 в 12:22

Хахаха, бившите раноблудни недоучки щели да правят "кръгли маси и обсъждането на държавните проблеми"?! Изчистихте ли си аудиториите преди да избягате? През тях сега преди да бъдат изпълзвани отново за учебни цели трябва задължинелно да мине свещенни и да поръси светена Вода, за да изгони злите сили.

14.01 2014 в 12:15

Браво, деца!