Протестиращи поискаха оставката на Йовчев

Марина Юнакова 14 януари 2014 в 14:45 3106 1

Фотограф: Сергей Антонов

Около двайесетина протестиращи поискаха днес оставката на министъра на вътрешните работи Цветелин Йовчев пред сградата на МВР. На протестното събитие присъстваха и едни от първоначалните водачи на Ранобудните студенти Манол Глишев и Кирил Чуканов.

Демонстрацията бе насочена срещу ключови държавни институции като МВР, прокуратурата и съдебната система, които трябва да гарантират разделението между държава и мафия. Според протестиращите те не функцонират законосъобразно и ги нарекоха инструменти на мафията. Демонстрантите отново призоваха и за оставката на кабинета Орешарски.

Жена, която се представи за служител на министерството, излезе при протестиращите и разкритикува начина, по който изразяват недоволството си. Тя ги призова да спазват добрия тон и да не слагат всички служители на МВР под общ знаменател. Тя защити министър Йовчев, който според думите й "не е сложен на каишка".

Протестиращите заявиха, че конкретен повод за днешния протест е случаят от миналата седмица с екип на френско-немската телевизия "Арте", които се опитаха да заснемат имот на депутата Делян Пеевски. В репортажа за имотното състстояние на Пеевски, излъчен в предаването Arte Journal, се казва, че полицията е поискала личните данни на журналистите, които по-късно е предоставила лично на депутата.

 

Видео: Тихомира Методиева

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови