Промяна в плана: Ни павета, ни асфалт, засипват Дондуков с пясък

OFFNews Последна промяна на 08 септември 2017 в 14:39 7495 0

Столичният булевард „Княз Александър Дондуков“ става арена на турнир по плажен волейбол два дни преди знаковата за столица улица да бъде пусната за движение, съобщиха от столична община.

Събитието ще се проведе на 12 септември от 14.00 до 22.00 часа в участъка между ул. „Сердика“ и ул. „Веслец“. Там ще бъде изградено истинско игрище за плажен волейбол. За целта на булеварда ще бъде изсипан 150 тона пясък.

От 14.00 часа, първи на терена ще излязат детските и юношеските отбори на спортните клубове в столицата, а от 17.00 часа стартира представянето на отборите на звездите от спорта, музикалната и артистичната сцена, политиката, бизнеса. 

"Ремонтите предизвикват затруднения, но те могат да станат „арена“ на нещо приятно", каза зам.-кметът по транспорт и автор на идеята Евгени Крусев. 

Той допълни, че събитието е част от инициативата “БулевАРТ” на Столична община, където идеята е знакови улици на столицата да се превръщат в поле за различни спортно-културни прояви.

Плажният волейбол ще бъде съпътстван от DJ-музикално парти като сцената ще бъде качена върху „паяк“ на Центъра за градска мобилност.

В събитието могат да вземат участие всички любители на този спорт. Записването се извършва на фейсбук страницата на Транспорт за София - https://www.facebook.com/transportzasofia/?fref=ts

Основни партньори на общината в инициативата са Българската федерация по волейбол. “Спортна София”, “Център за градска мобилност”, “София - европейска столица на спорта 2018” и други.