Промени в движението заради масовото завръщане на 6 май

OFFNews 06 май 2015 в 07:47 2792 1

Промени в организацията на движението ще бъдат въведени днес заради очакваното масово завръщане на хората, които сляха празниците и почиваха между 1 и 6 май.

От 14 до 20 ч. се ограничава движението на тежкотоварни превозни средства над 12 тона по автомагистралите и по определени по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа.

От Агенция "Пътната инфраструктура" (АПИ) съветват шофьорите да използват алтернативни маршрути заради ремонтите на "Хемус" и "Тракия".

На 6 май на пътя Перник-София ще има две ленти за движение в посока София.

Движението по виадуктите "Елешница" и "Бебреш" на АМ "Хемус" на 6 май ще преминава в две ленти в посока София и една лента в посока Варна.

На магистрала "Тракия" е ограничено движението от км 5 + 650 до км 11 + 900. На 6 май в този участък движението ще става в две ленти в посока София и една лента в посока Бургас.

Ограничено е движението в дясното платно на отсечките от км 60 + 600 до км 62 + 900 и от км 80 + 950 до км 89 + 500 на АМ "Тракия" и ще се осъществява двупосочно в лявото платно в посока София.

На Гергьовден се очаква интензивен трафик по  магистралите "Тракия" и "Хемус", и път Е-79 в участъка София-Кулата.

От Пътната агенция препоръчват на шофьорите да използват алтернативни маршрути за "Хемус" и "Тракия", а именно да минават през проходите "Петрохан", "Шипка", "Троянски", "Републиката" и подбалканския път.

Около 100 хиляди българи сляха почивните си дни от 1 до 6 май и се очаква да пътуват именно на Гергьовден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови