Прокуратурата разследва бившия областен на София за царските конюшни

OFFNews 17 септември 2016 в 13:24 6848 1

Прокуратурата разследва бившия областен на София за царските конюшни

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу бившия областен управител на София Веселин Пенев за сключването на три неизгодни сделки.

Според прокуратурата на 8 юли 2016г. при условията на продължавано престъпление, като длъжностно лице - Областен управител на град София, в качеството си на управляващ държавната собственост на територията на областта, съзнателно сключил, от името и за сметка на държавата, неизгодна сделка, като с три деяния се e разпоредил с имоти частна държавна собственост и от това е произлязла значителна вреда за българската държава.

Основен предмет на разследването са три договора от 08.07.2016г., сключени от областния управител и „Евротрансбилд“ ЕООД, с които е прекратена съсобствеността между държавата и търговското дружество. С тези договори Пенев е продал на „Евротрансбилд“ идеални части от поземлен имот с площ 1376 кв.м. в гр. София, бул. “Княз Александър Дондуков“ № 58, идеални части от поземлен имот с площ 4 762 кв.м. в гр. София, бул.“Княз Александър Дондуков“ № 56 и идеални части от поземлен имот с площ 1191 кв.м. в гр.София, бул. “В.Левски“ № 106.

В хода на разследването, освен събиране на доказателства за тези неизгодни сделки, ще се изискат и проверяват всички договори за разпореждане с имоти, държавна собственост или идеални частни от такива имоти, сключени от Пенев, в качеството му на областен управител.

Разпоредено е да се изискат и всички договори за придобиване и/или наемане на движими вещи в т.ч. автомобили, както и други сделки по разходване на държавни средства за доставки и услуги, сключени от бившия областен управител.
Разследването е възложено на следователи от Следствения отдел на Софийска градска прокуратура и е определен двумесечен срок за извършване на следствените действия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12007

1

Apostata

17.09 2016 в 15:10

Какво толкова е направил човечеца, че го хвърлиха на кучетата така грозно ? Въртял си далаверите, както всички други. Това не е престъпление вече, а установена практика. Освен това е кандидатура на прогресивна партия, а знаем, че такива не бива да бъдат наказвани. Правосъдието е само "гнили ябълки" (цитат дьо Глиган) и не бива да спира демократичния прогрес.