Прокуратурата образува 4 производства заради строеж върху детска площадка

Offnews Последна промяна на 20 октомври 2014 в 17:28 4691 2

След четирите случая на запалени автомобили в столичния квартал "Слатина" и във връзка с протестите на местни жители слещу строителството на хотелски комплекс върху детска площадка, прокуратурата е образувала четири досъдебни производства.

Случаят около застрояването на площадката е от близо две години, като в последните месеци жители на квартала излизат на активни протестни действия срещу инвеститорите, а миналата седмица е имало палежи на автомобили. 

Днес е проведена работна среща между ръководствата на Софийска градска прокуратура, Софийска районна прокуратура, главния секретар на Министерството на вътрешните работи, Директорът на СДВР и Тихомир Безлов, като представител на протестиращите граждани.

В резултат е станало ясно, че са образувани четири разследвания. Първото касае изсечената в района на строителната площадка широколистна растителност, засадена в края на миналия век. Сечта била извършена със средства на живущите в района.

Второто разследване е за документно престъпление, извършено служител на фирма за строителен надзор: „З В Консулт“ ООД. Престъплението е свързано с издаването на разрешително за строеж на инвеститора „Агора-ИН“ ЕООД. 

Две разследвания се водят за запалените четири автомобила, собственост на протестиращите срещу строежа жители на "Гео Милев". Автомобилите са били паркирани в района на строителния обект, така че да пречат на влизането в него на строителна техника.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.10 2014 в 20:01

Именно, засаждането е извършено в края на миналия век. Най-старото дърво даже беше на около 50 години. Изсечени бяха 39-41 дървета - все здрави, доста от тях и плодни. Има го заснето на видео. Има го и Дучев как лъже по СКАТ, че при сечта нямало огради още. А на видеото се вижда как секат с помощта на охраната.

http://www.youtube.com/watch?v=zgfztchytto

Който иска нека види сам за какво иде реч.

20.10 2014 в 18:24

...широколистна растителност, засадена в края на миналия век. Сечта била извършена със средства на живущите в района.

Нямате ли предвид засаждането?