Прокуратурата не намира виновен за смъртта на охранителя в Партийния дом

ОFFNews 30 юли 2018 в 17:26 2372 0

Снимка Сергей Антонов / ОFFNews

"Според първоначалната експертиза откритият в шахта на Народното събрание охранител е починал при падане от високо, няма доказателства за конкретно виновно лице", каза по време на брифинг градският прокурор на София Емилия Русинова, цитирана от „Фокус“.

За смъртта на 25-годишния Даниел Тасев е образувано досъдебното производство за причинена смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие.

По думите ѝ при втория оглед са намерени знаци, които показват, че има отворена дупка.

„В хода на разследването е установено, че починалото лице вероятно около тази строителна площадка се е намирало в
тъмната част на денонощието – там е намерена чаша с кафе, а долу до самото тяло е намерена бъркалката от
кафето. Същата вечер, когато лицето е било на смяна, служители на НСО, които също са били на смяна, са
забелязали лицето да отива към кафе машината, след което повече движение на лицето не е забелязано“, обясни прокурорът.

Русинова заяви, че първоначалната съдебно-медицинска експертиза установява, че причината за смъртта е съчетана черепно-мозъчна и гръдна травма, която е характерна за падане от високо.

Тасев бе открит мъртъв на 8 юли в шахта в новата сграда на Народното събрание (бившия Партиен дом). Близките на мъжа изразиха съмнения че реалната причина за смъртта и обстоятелствата около нея се прикриват. Те разказаха, че жена от охранителната фирма, за която е работил Тасев, се обадила на роднините на загиналия и им е предложила пари - в знак на съпричастност.

По-късно се оказа, че фирмата, която охранява обекта, е свързана със зам.-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова, която е била временно собственик на фирмата, а в момента я управляват нейният съпруг и зет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови