Прокудената от Равнец санитарка настанена в жилище за самоизолация на медици

Александра Маркарян 18 ноември 2020 в 09:14 2460 0

Снимка bTV

Прокудената от селото си санитарка заради това, че работи в COVID отделение е настанена в общинско жилище, предназначено за медицински лица, които трябва да се самоизолират и спешно се нуждаят от подслон.

Това пишат от Община Бургас в отговора си до OFFNews по повод въпросите ни след случилото се.

Йорданка Желязкова бе изгонена от бургаското село Равнец, защото "три майки и две баби" - както се изразява дъщеря ѝ Пенка - я смятали за опасна. Внучките, първокласнички, ѝ също се оказаха нежелани в училище.

"Йорданка Желязкова вече е настанена в жилище от резервния фонд на Община Бургас, предназначен именно за медицински лица, които трябва да се самоизолират и спешно се нуждаят от такива жилища. Общият фонд разполага с общо 15 апартамента. Това решение бе взето още по време на първата вълна от Общинския кризисен щаб. Тогава бяха настанени в такива апартаменти още 2 медицински сестри от Инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас", пишат в отговора си до медията ни от общинския пресцентър.

На въпроса ни колко хора са прогонили жената, решила да помогне в овладяването на пандемията, и защо са се наложили, ако не са били мнозинство, отговор няма. 

"Не можем да отговорим на този въпрос. Със сигурност в селото е имало напрежение по отношение на внуците на Йорданка и посещаването им на училище, тъй като според твърдението на жителите едно от децата е с грипоподобни симптоми и не е било спряно от училище. В действителност, след широкия обществен отзвук, голяма част от хората в селото реагираха и заявиха, че са обидени от това, че цялото село е поставено под общ знаменател", отговарят ни от общината.

От думите им става ясно още, че по повод спирането на децата от училище тече проверка, която извършва Регионалното управление на образованието в Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови