Проф. Танев отстрани ректора на Стопанската академия в Свищов

Александра Маркарян Последна промяна на 03 юни 2015 в 11:59 13059 9

Тодор Танев, Румяна Бъчварова

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Министърът на образованието проф. Тодор Танев отстрани току-що избраната за ректор на СА Теодора Димитрова Петрова и назначи временно изпълняващ длъжността

Министърът на образованието проф. Тодор Танев отстрани избраната за ректор на Стопанската академия в Свищов Теодора Димитрова Петрова и назначи временен ректор, съобщиха от пресцентъра на МОН за OFFNews.

Причината е съмнението за опорочен избор на ректор от общото събрание.

Твърди се, че 35-годишната професорка в катедра "Финанси и кредит" Димова е приближена до скандално известния доскорошен ректор Величко Адамов, свързан с Красимир Георгиев, по прякор Красьо Черния.

Преди да бъде избрана на поста ректор на 28 май, Димитрова беше заместник-ректор "Студентска, информационна и социална политика" (от 2011 г.), а преди това е била студентка на Адамов.

Теодора Димитрова Петрова

Министър Танев е назначил за временно изпълняващ длъжността ректор проф. Иван Върбанов.

Мотивите на просветния министър за отстраняване на Димитрова са, че изборите са проведени по нелегитимен начин и че има заведена жалба.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.06 2015 в 19:26

Поне малко законност и морал да са останали в тази държава. Казуса Свищов е особен знак, че в България се развъди и научна мафия. В Румъния смениха закона за развитие на научните кадри. Усетиха се че нещо не е наред. Ниски критерии за кариерно развитие на научните кадри водят до нисък научен потенциал на страната. Не е реално професор да няма публикации в чужди списания и нулев импакт фактор или цитируемост. Учени без никаква видимост в научните търсачки на интернет Гугъл Сколар или Скопус не са никакви учени. По-фалшиви професори от Адамов и Димитрова може ли да се гласуват от научен съвет? Къде е Националната агенция за акредитация и оценяване на научните кадри? Има ли Министерство на образованието което да санкционира тези простаци? Как може да търпим научна мафия със 5-7000 лева месечна заплата и хонорари по 180 000 годишно? Това наука ли е? Курвенска работа!

05.06 2015 в 10:51

Очаквайте подобна ситуация за борбата за ректорското място на Проф. дин Георги Велков Колев - декан на Педагогическия факултет в Шуменския университет. Той ще е кандидат за ректор и от сега е започнал подковаването за гласове !

04.06 2015 в 09:02

Някой дали си спомня прЯкора на гуссин Адамов от мое време (2000 г.) - "преебаното професорче", наложен му от студентите след поредното му хващане от ВАК да плагиатства!

03.06 2015 в 20:00

Да заповяда министъра и в Асеновград,ОУ"Ангел Кънчев"да види как от РИО-Пловдив ,назначиха нощен възпитател от детски дом за директор само за предстоящата ваканция.

03.06 2015 в 18:51

Идва ред на бандита от" Асен Златаров" Бургаския скапан университет! Там какви ги творят,ум да Ви зайде! Петков, този селски,Граматиковски комуняга на стари години ще ползва вазелина!Идва Видов ден!!!

03.06 2015 в 17:29

Срам за Свищовската академия, която съм завършила през далечната 1976 год. Тогава, смея да твърдя беше весше учебно заведение на ниво и кадрите и преподавателите бяха с морал и съвест. Страхотни професори са ми предавали счетоводство-проф. Спасов, проф. Нанков, проф. Порязов и ред още хора, които милееха за това, което е оставил на града достойният свищовлия Димитър Апостолов Ценов, с чийто пари е основана и захранвана академията. По онова време въпросният Адамов мисля че беше никому неизвестен асистент и едва ли на това са го научили преподавателите му. А за тази девойка просто нямам думи-срам - на 35 години професор, че и ректор...Тези хора взеха всичко за бащиния...

03.06 2015 в 14:30

Поредната хранилка. Най-вероятно завършващите въпросното учебно заведение поне не пишат Свищов с Ф.
2015-та година е по-трудно да се запишеш в ясла, детска градина или първи клас от това да влезеш в университет.

03.06 2015 в 13:16

Нищо не разбрах, каква е тая Димова, дето излиза по средата на статията за Димитрова?

Иначе, "стопанската академия" е царството на слепците, говореше се, че там записвали всички цигани, метящи улицата на общинска служба за студенти за бройка.

И завършвали...

03.06 2015 в 12:54

Малийййй, таз гений бе! Вишуто го учила до 31 години, и после за 4 години - професор!Ашконсун!
То верно, че Величко е дърт и сбърчакан, вонлив старчок, ама друго си -ректор!