Величко Адамов се барикадира в Стопанската академия, не пуска новия ректор

Документи се изнасят от ВУЗ-а, товарят се в джипове и се носят в частна квартира, алармира проф. Върбанов

Александра Маркарян Последна промяна на 03 юни 2015 в 17:04 10921 23

Величко Адамов, приятел на Красьо Черния и доскоро ректор на Стопанската академия в Свищов

Скандалният бивш ректор на Стопанската академия в Свищов и новоизбраната за ректор негова доскорошна заместничка - 35-годишната Теодора Димитрова Петрова, са се барикадирали в сградата на висшето училище.

Те отказват да напуснат, въпреки че днес със заповед министърът на образованието проф. Тодор Танев освободи Петрова заради съмнения за опорочен избор на ректор и назначи за временно изпълняващ длъжността проф. Иван Върбанов.

Информация за ставащото в академията даде самият проф. Върбанов пред OFFNews.

Барикадиралите се в сградата не го допускат до кабинета с мотива, че ще обжалват заповедта на министъра и чак след като съдът се произнесе ще действат съобразно съдебното решение. Това обаче е в разрез със заповедта, защото в нея има клауза за предварително незабавно изпълнение.

Не по-малко притеснително е, че в момента се изнасят документи от университета.

"Изнасят се документи, товарят се на джиповете на Величко Адамов и се отнасят в квартира, чийто адрес знаем", каза проф. Върбанов.

Преди минути той подаде жалба в полицията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.06 2015 в 19:09

М-да! Регресът е забележителен! Феодализмът по места укрепва и се развива, стига феодалът да си плаща каквото трябва - където трябва!

04.06 2015 в 17:53

Долни, нагли, мекотели, влечуги, жадни за власт......
....Андрей Захариев, Стефан Симеонов, Пламен Пътев, Иван Върбанов, Иван Марчевски, Георги Баташки, Георги Иванов, и всички останали долнопробни предатели жадни за власт и пари!
Вие не заслужавате да сте част от Академичната общност!
Вие господа долни предатели заслужавате да бъдете удостоени с награди достойни само за предатели каквито сте от доста време!
Вие господа боклуци уронихте престижа на най-титулуваното висше учебно заведение в България водени само и единствено от една едничка цел – взимане на властта на всяка цена дори и това да означава крах за Академията ако се отнеме акредитацията!
Наглостта и безочието ви достигна до там, че прибегнахте до услугите на политически партии и министри, но и те няма да ви помогнат.
Винаги съм знаел, че вие сте змии които само чакат своя момент за да покажат истинските си лица и да нападнат човека, който ги създаде и ги направи хора.
Това което направихте срещу Академията никога няма да ви бъде простено нито от Академичната общност, нито от жителите на град Свищов, защото вие докарахте една велика институция с огромен престиж и позиции до дъното водени от болната си амбиция да бъдете управленци.
Е няма да е на вашата господа ПРЕДАТЕЛИ, скоро ще бъдете поставени на място, а то е там долу на земята, смачкани като хлебарки!!!

04.06 2015 в 15:27

Стопанска Академия Свищов е едно такова особено място, в което логическата мисъл и креативността срещат бетонена стена.
80% от преподавателите са роднини (братя, сестри, синове, дъщери, майки, бащи и т.н.) кой от кой по - некадърен, а ректора своеобразен глашатай на тази пасмина от профани и лаици.
Всичко в Академията се случва и прави с цел събиране на пари под различни предлози от студентите, учебници, помагала, пособия неправилно изкопирани от западна литература и поради този факт са пълни със смислени, стилистични, правописни и аналогични грешки. Същите се преиздават през 2 години, като покупката им гарантира заверка по дадения предмет, сами се сещате защо.
Това е само една малка и нищожна част от цялата схема.
Бягайте далеч от Свищов и Стопанска Академия.
Ако България беше държава на абсурдите то Свищов щеше да и е столица.

04.06 2015 в 12:44

Софиянец, айде да не почваме на тема Свищов - София, че то се знае от къде ще излязат повече боклуци, нали?

04.06 2015 в 04:13

Roxy, тя мацката е до него, барикадирала се и тя. Е, незнам дали в момента е гола, но тоя дрът пръч със сигурност много пъти я е виждал гола :)))

03.06 2015 в 22:45

От Свищов никога нищо хубаво не е излизало :(

03.06 2015 в 21:27

Да пуснат една голя мацка, може да й отвори...

03.06 2015 в 20:48

Това лайно е "финансов съветник" на мутрите и старите комуняги-приватизатори на регионално и държавно ниво още от началото на 90те.Офшорки,инвестиране през 5 компании,черни пари за бели дни, схемички и тн.Не го мислете за смахнат професор.Това с академията му е просто хоби с което му е трудно да се раздели.Трябва и престиж.

03.06 2015 в 18:54

Той за това се е барикадирал, да покрие каквото може, да оправи и замаже, каквото успее, не виждам друга причина да се барикадира. А Стопанска Академия си е пропита от корупция...

03.06 2015 в 18:20

Сега ще застреля всички с научните си трудове и дипломните работи на студентите си.