Проект „Сбъдни мечтата за семейство в Детска къща“ участва в кампанията „Избери, за да помогнеш“

OFFNews 02 ноември 2016 в 17:27 3924 0

От днес стартира дарителската кампанията на Райфайзен банк „Избери за да помогнеш“, в която фондация „За Нашите Деца“ участва с проекта „Сбъдни мечтата за семейство в Детска къща“.

Детска къща е създадена през 2012 г. в резултат на мечтата да има истински дом, в който деца, разделени от своите родители, да бъдат отглеждани с много обич, индивидуална грижа и внимание в истинско семейство. Много често децата, настанени в Детска къща, идват директно от родилното отделение или болницата. Подадената ръка в тези първи мигове от техния живот е от ключово значение за развитието им. Тези деца, за разлика от други, които попадат в институции, имат късмета да получават обич, топлота и грижа.

Детска къща може да приеме едновременно 6 деца от 0 до 7 години, които живеят в къщата, докато изчакват да бъдат осиновени, настанени в приемно семейство или върнати при биологичните си родители. Всички деца, отглеждани в Детска къща, демонстрират значителен напредък в развитието си, особено тези, които имат по-значителни трудности.

В момента в Детска къща живее семейство Силвия и Ивайло Иванови заедно с малката си дъщеря. С подкрепата на детегледачи, те полагат грижи за децата според най-добрите световни стандарти.

Всички вложени ресурси от фондация „За Нашите Деца“ дават положителната перспектива, че всяко дете, което си тръгва от Детска къща ще отнесе със себе си най-важното – чувството, че е обичано. Престоят на децата в къщата не е просто прекарано време, а споделена история, която чертае посоката на едно по-добро бъдеще. Най-ценни за семейството и екипа на Детска къща са именно миговете, в които децата си тръгват в прегръдките на мама и тате, а всички останали в къщата остават с очи, насълзени от радост, спомняйки си времето, когато са ги поели в обятията си, когато са преживявали всички радости и тревоги.

През 2015 г., благодарение на подкрепата на Столична община, корпоративни и индивидуални дарители, фондация „За Нашите Деца” построи уютната и просторна нова къща. В нея всички деца, заедно със семейството, което се грижи за тях, живеят в хармония и разбирателство. Децата растат и развиват своя потенциал, играят на двора, срещат се с други деца и изживяват щастливото детство, което всяко дете заслужава. Детска къща разполага с 4 спални, голяма всекидневна със зона за игра, кухня, стая за почивка на детегледачите, голям двор с детска площадка.

За 5 години 26 деца имаха щастието да отраснат сред любовта и грижата на Детска къща. От тях 20 деца са изведени в семейна среда, а на останалите 6 това им предстои.

Тук можете да гласувате за проекта, както и да направите дарение, за да подпомогнете запазването на високото качество на грижа, което гарантира пълноценното развитие на децата и адекватното посрещане на техните нужди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови