Приключи извънредният Съвет по отбрана

ОFFNews Последна промяна на 04 ноември 2015 в 19:33 2500 3

Днес на извънреден Съвет по отбрана, свикан от министър Николай Ненчев, ръководството на министерство на отбраната, Щаба по отбраната, Съвместното командване на силите и командирите на видовете въоръжени сили – Сухопътни войски, Военновъздушни сили и  Военноморски сили, приеха следното становището:

Постигнатият напредък днес ни дава добра база да запазим стабилността и перспективата във военната професия. Утре министърът на отбраната започва консултации с всички парламентарно представени политически сили за подкрепа на изразеното становище. Министър Ненчев, заедно с началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов, ще запознаят и Комисията по отбрана в Народното събрание със становище-оценка за негативните последици от предложените изменения.

Политическото и военното ръководство ще направят всичко възможно да отстояват интересите и да обезпечат работата и ежедневието на всички заети в сектор „Отбрана“, както и да доведат до стабилност и предвидимост в тяхната служба. Членовете на Съвета по отбрана, представляващи висшия команден състав на въоръжените сили,  призовават военнослужещите и работещите в сектора да останат гарант за националната сигурност и стабилност на държавността в днешната силно влошена международна обстановка. Апелираха и да не предприемат прибързани действия, които биха довели до обществено напрежение и уронване престижа на армията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!