Премахнаха пейките в градинката около храм ''Свети Георги'' в столицата

OFFNews Последна промяна на 11 април 2020 в 16:28 1369 0

Снимка Фейсбук

Пейките в градинката около столичния храм „Свети Георги” на Петте кьошета са премахнати. В съботния ден общинските служители, грижещи се за парковете и градинки в София, премахнаха пейките от пространството около храма, съобщи БГНЕС.

Оставени са единствено тези в детския кът, който е ограден с полицейска лента. Мярката се налага заради въведеното извънредно положение в страната и с цел да се предотврати събиране на граждани навън и най-вече на открити обществени места - забраната за паркове, градски градини, на детски и спортни площадки е в сила до 13 май, до когато е обявено и извънредното положение заради пандемията от коронавирус.

Преди няколко дни полицията предприе и друга стъпка за ограничаване на хората от посещение на зелените площи в София - на редица по-малки паркове и градинки, главно в централната част на града, бяха поставени ограничителни ленти.

Първи повлякоха крак в Бургас, където пейките бяха демонтирани още преди седмица. Местната власт приложи нестандартното решение, за да накара гражданите да си останат у дома в топлите дни. 

Според последните промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение за разходка в парка нарушителите биват глобявани с 300 лева, вместо с досегашния размер на санкцията - 5000 лева. При повторно нарушение обаче глобата скача на 1000 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови