Правителството одобри покупката на бойни машини Страйкър за Сухопътните войски

OFFNews 21 септември 2023 в 19:52 2880 1

Stryker

Снимка Getty Images

U.S. Army Stryker

Правителството одобри Проект за инвестиционен разход „Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада”. Проектът е сред приоритетните за Министерството на отбраната и предвижда закупуването на нови бойни машини „Страйкър“ за Сухопътните войски.

Целта е да се осигури постигане на оперативна съвместимост с армиите на съюзниците ни в НАТО, придобиване и поддържане на способности за отбрана на страната самостоятелно, в съвместна операция и в системата за колективна отбрана, както и участие в съюзни операции извън територията на страната.

Кабинетът предлага също така на Народното събрание да отмени решението на парламента от 8 юни 2018 г. за приемане на проект за инвестиционен разход „Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизиранa бригада“.

Правителственото решение е прието неприсъствено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

2

Far Rider

22.09 2023 в 09:12

Браво! Цели 4 машини от които една ще изпратят на Путин да я разглоби и изучава! С 25 000 армия ( в която влизат и обслужващ персонал!) от колко машини ще имаме нужда??
 
X

Да помогнем на украинските деца!