Пощите ще доставят безплатно колети и парични преводи за Хитрино

ОFFNews 14 декември 2016 в 11:21 4893 0

Куриерските пакети, адресирани до кметството и жителите на Хитрино, или до кризисния щаб в село Тимарево няма да се заплащат от подателите в рамките на месец, съобщават от министерството на транспорта. 

Пратките трябва да бъдат с тегло до 20 кг и да са адресирани до кметството на Хитрино, жителите на селото или кризисният щаб в Тимарево. Допустимото съдържание на пратките са хранителни продукти, дрехи, завивки, стоки от първа необходимост и др. Пакетите ще бъдат приемани във всички пощенски станции на Български пощи и офисите на СП ИМС/Булпост. Те трябва да бъдат отворени за проверка на съдържанието.

Ще се осигури служебно приемане и изплащане на обикновени пощенски парични преводи до жителите на Хитрино и до откритата сметка за дарения от община Хитрино: "ТЪРГОВСКА БАНКА Д" АД BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF

До възобновяването на дейността на пощата в Хитрино, услугите, включени в кампанията ще се извършват от станцията в Тимарево.

Когато МВР разреши на служители на „Български пощи“ ЕАД да влязат в помещенията на пощата в Хитрино и да огледат щетите, ще се предприемат незабавни мерки за възобновяване на работата на станцията. Междувременно, служители на дружеството се свързват с евакуираните жители на селото, за да уточнят на какъв адрес ще бъдат доставяни спешните пратки за тях, допълват от транспортното ведомство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови