Поредна гавра: Неизвестни запалиха куче в Бургас

OFFNews 18 февруари 2014 в 12:34 6721 16

Куче на около 1-2 години е било измъчвано като е запалено от неизвестни извършители в Бургас. 

За това алармира пред OFFNews Миглена Иванова, управител на Фондация „Приятели на животните".

Кучето е с близо 50% изгаряния от 2-3 степен, като има тежки рани по тялото, корема, гърба, а анусът му е отстранен. По пътя за клиника е паднало едното му ухо.

Сигналът за пострадалото куче е постъпил във фондацията в неделя. 

Кучето е бездомно и тежи едва 5-6 килограма. В момента ветеринари се грижат за него, но шансовете му не са големи, обясни Иванова. На кучето се дават обезболяващи и медикаменти, които го държат под наркоза, за да не усеща болката. "Доверчиво, мило животно и дори, като ни се наложи да го вземем, при цялата болка и мъка, то само ни погледна и се остави в ръцете ни", обясни Иванова. 

Тя каза, че фондацията ще подаде сигнал до прокуратурата и МВР, за да бъде направена проверка по случая и да бъдат установени извършителите. 

За това, че влачи кучето си с автомобил, през септември Райчо Иванов от пловдивското село Тополово, получи условна присъда от 11 месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок и глоба в размер на 1000 лева. Иванов скандализира обществеността с мъчението, на което подложи кучето си на 7 юни 2013 година, като го върза за автомобила си и го влачи.

Наказанието за такова престъпление е лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!