Поп с очила с марихуана и прегърнал ром - забраниха му да служи

OFFNews 09 март 2017 в 11:00 14309 7

Снимка Афера.бг

Ловчанският митрополит Гавриил е забранил на прясно ръкоположен свещеник да извършва богослужения заради скандални снимки, съобщиха от канцеларията на Ловчанската митрополия.

Става въпрос за Радослав Калапиш от София, който бил ръкоположен за дякон на 5 март в катедралния храм "Света Троица".

Ден по-късно обаче в медиите излизат снимки на дякона, които - по думите на Ловчанския митрополит - не се съвместяват със сана, в който той е ръкоположен.

Сайтът "Афера" публикува фотоси на дякон Филип, в които той носи слънчеви очила, декорирани с листа на марихуана, държи демонстративно бутилки алкохол, показва татуировките си и пр. На много от снимките той е придружаван от един и същ млад мъж.

Митрополитът посочва, че Калапиш имал изрядни документи и препоръки от уважаван свещеник. Към момента на ръкополагането митрополит Гавриил не е бил наясно с тези факти от личния живот на младия дякон.

Затова митрополитът налага за свещенослужение на дякон Филип "до пълното изясняване на фактите, свързани с поведението му, както в личен, така и в социален план, до момента на ръкоположението".

"Считаме за важно да опровергаем една от клеветите, които по повод ръкоположението на Радослав Данков Калапиш, бяха разпространени в медийното пространство. Посочено е, че Ловчански митрополит Гавриил "за 15 години като митрополит е низвергнал и прогонил около 15 авторитетни свещеници", посочват още от митрополията. От там съобщават, че за 16-годишното служение на митрополит Гавриил са наказани с низвержение за много сериозни църковни провинения 8 свещенослужители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

7

Лопе де Вега

09.03 2017 в 15:54

А па аз си помислИх, че попето е гушкало некво цигане-педерастче и затова се зачетох. Глей ква грешка!

Поздрав!

21272

6

Гароне

09.03 2017 в 14:04

Не че съм много сведущ по църковните въпроси, но според мен между поп и дякон има разлика.

42249

5

Denis Rizanov

09.03 2017 в 13:27

кицко, не се прави на "разбирач" и не заблуждавай широките народни маси. Линкълн също е тачена марка сред духовенството. Въобще при тях има пълна свобода и демокрация без ограничения в избора.

http://ow.ly/U49y309JLTx

42249

3

Denis Rizanov

09.03 2017 в 11:33

neverland, да го оставим тоя. Незапознат, недоучил, нискоинтелигентен педераст (от такъв е и препоръката му), който си бил мислил, че ше мине между капките.

Ма онзи другия отровен в червата костовист, дето командира му лично му би шута едно време, "символа" на сдс, танкистите и педерасите, които по-късно си направиха партия... Тоя на какво се е надявал? Да му излекуват хемороидите чрез насилствена пенетрация съчленовете му от дост?!
Къв човек трябва да си и колко ниско трябва да си паднал да отидеш в една открито протурска партия?

14355

2

neverland

09.03 2017 в 11:19

Едно не мога да разбера, ако оставим на страна моралът на Радко-Купона...Толкова ли е далеч от мисълта и толкова ли не може да се сети Радко, че рано или късно някой ще му разпространи тези или други снимки, които ще го злепоставят?

Чисто прагматично, дали някой приятел на шега ще го направи или някой случаен от околните, просто е въпрос на време. Живеем във времена на wi fi интернет, почти всичко е свързано към мрежата в реално време. Няма как да имаш толкова тайни снимки, че да ги запазиш само и единствено за себе си. Друг е въпросът, че да се снимаш на публични места, с куп хора около теб...едва ли си целял никой да не те забележи, реално си си дал сметка, че все някой, някога ще те разпознае или разпространи снимките.

Следите винаги остават! Време е да отпадне реабилитирането на осъдени лица!