Полицията разби канал за превоз на нелегални имигранти

OFFNews 09 ноември 2013 в 12:18 1828 1

Полицията разби канал за превоз на нелегални имигранти

Полицията разби канал за превоз на нелегални имигранти тази нощ при специализирана операция на територията на София и Хасково, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Задържани са трима мъже - двама българи и един иракчанин. Те са заподозрени за измама и организиране на транспортна схема за превоз на незаконни имигранти от област Хасково до столицата.

Към 22 ч. дежурни патрули от СДВР спрели два автобуса с хасковска регистрация в района на халите.

При проверка се оказало, че 97-те пътници са с различни националности и идват от Центъра за първоначално настаняване на имигранти в Харманли и от Дома в Пъстрогор. 

17 са сирийци, а останалите са нелегални имигранти от Афганистан. 55-има са на възраст под 18 г. - 52 от децата са афганистанчета, три са сирийчета. Самоличността на всички е установена.

Двамата шофьори са отведени в Трето РУП за първоначално изясняване на случая, след което са освободени. В районното управление са задържани за 24 часа двама българи и един иракски гражданин с разрешение за постоянно пребивававане в България, които са организирали транспорта на имигрантите до София. 

След извършените снощи проверки е създадена организация чрез предаване на територията на областните дирекции и със засилен полицейски ескорт автобусите с пътниците в тях да бъдат върнати обратно по местата, откъдето са отпътували.

Разследването на измамата и на организирането на транспортната схема продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови