Полиция ще охранява банките, от които ще се теглят депозититe от КТБ

ОFFNews 30 ноември 2014 в 16:30 3359 0

Униформени и цивилни полицейски служители ще охраняват банките, от които ще се изплащат гарантираните влогове на депозанти в КТБ, съобщи вътрешният министър Веселин Вучков пред журналисти в Пловдив.

Гарантирани са депозитите до 196 000 лева (100 000 евро), които не са по договори по индививуално договорени лихвени условия. Изплащането им започва на 4 декември. Имащите право могат да получат парите си в срок от 5 години.

Вложителите са разпределени в 9 банки според последната цифра от ЕГН-то им. Ако завършва на 0, обслужващата банка е ДСК, при 1 е ОББ, вложителите, чиито ЕГН-та завършват на 2, ще могат да получат парите си от Юробанк, на 3 - от Райфайзенбанк, 4 - Алианц Банк България, 5 и 6 - УниКредит Булбанк, 7 - ЦКБ, 8 - СИБАНК, 9 - ПИБ (включително чуждестранните лица).

„Не е необходимо веднага гражданите да се втурват да теглят своите гарантирани депозити. Това не е нужно от икономическа гледна точка, а от друга страна струпването на много хора, които теглят по 200 000 лева в брой създава благоприятни условия за престъпления", каза Вучков.

Министър Вучков коментира още и проведена във връзка с радикалния ислям в страната полицейска акция.

„Очевидно е, че след като наказателното производство напредва и то успешно от гледна точка на обвинителната теза, изглежда има доказателства в подкрепа на обвиненията", заяви министъра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!