Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Подпалвачът от Враца залял с бензин полицаите заради вдигната кола

OFFNews 18 ноември 2020 в 11:27 3036 0

Случката с подпаления автомобил в центъра на Враца и залетите полицаи с бензин е станала пред погледите на ученици от близкото училище. 

На мъжа са му повдигнати две обвинения. 

Вчера мъж от Враца подпали колата си в центъра на града, след което заля полицаи с бензин и се опита да ги запали.

Подпалвачът връхлита с колата си върху бариерата на пешеходната зона и спира автомобила пред сградата на общинската администрация. Екшънът се разиграва в района на училище, детска школа по изкуства, две детски площадки, две заведения с изнесени маси, районното полицейско управление и пред самия вход на общината.

От общината обявиха, че извършват собствена проверка. Днес до обяд площадът, където беше извършено деянието, се почистваше.
Ще бъдат подменени част от плочките, защото са повредени от стопената пластмаса.

"Изключително глупава и неразумна постъпка. Всеки ден се случва да бъдат вдигани автомобили, което всъщност е причината за гнева на мъжа. Често пъти хората, на които са им вдигнали колите, спорят, че са прави, но това не е начинът да изразиш своето недоволство. Този човек трябва да бъде наказан изключително строго, за да разбере, че така не се прави и това дава много лош пример за децата. Случката стана пред погледа на петокласниците, които са били в двора на училището. Тази ситуация е изключително травмираща за децата. Смятам, че този човек вече съжалява за постъпката си", заяви кметът на Враца Калин Каменов пред Нова телевизия. 

Каменов обясни, че дори и да се предположи, че "автомобилът му е вдигнат неправомерно, което не е така – не се постъпва по този начин".

"Всеки е недоволен, когато му сложат скоба или му вдигнат автомобила. Но какво ще стане, ако всеки прави така? Тази постъпка не трябва да бъде толерирана, защото създава тенденция", добави кметът.

Шофьорът на репатриращия автомобил разказа, че предишния ден мъжът е паркирал на спирка. 

"Закачихме автомобила и той (мъжът - б.р.) пристигна. Обяснихме му, че можем да отключим колата на място и на половин цена - 25 лева. Той каза, че няма да плаща нищо. Започна да буйства и да блъска собствения си автомобил. Нас ни заплашваше с убийство, с палежи. Изключително гневен човек", разказа шофьорът. 

От полицията уточниха, че в 11:35 часа е получен сигнал в РУ-Враца за лек автомобил "Рено", преминал през спусната бариера на паркинг и продължил по пешеходната зона в центъра града. 

Огънят е загасен от служители на РСПБЗН - Враца. Задържан е водачът - 46-годишен, който умишлено подпалил колата си. Образувано е бързо полицейско производство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews