Почетоха паметта на загиналите при атентата в Кербала

OFFNews 27 декември 2015 в 13:14 2899 2

Почетоха паметта на загиналите при атентата в Кербала

Снимка БГНЕС

12 години от атаката с камион-бомба срещу българската база в иракския град Кербала, при която загинаха петима български военнослужещи, се навършват днес.

По този повод ветерани от първия български батальон в Ирак почетоха паметта на загиналите им другари в Пловдив, съобщава bTV.

Близки, приятели и бойни другари се събраха на гроба на офицерски кандидат Антон Петров - една от жертвите на атентата в база „Индия“. Русенският рейнджър загина само две седмици, след като навърши 26 години.

„Тя болката няма как да намалее, тя се усеща все по-силно и по-силно с изминалото време, защото липсата е много голяма...Те не са вече истински празници, но все пак сме живи хора, трябва по някакъв начин да го отпразнуваме, макар и с болка в сърцето…със сълзи, с болка, но продължаваме”, каза майката на Антон.

Специално от Пловдив, както всяка година, пристигнаха и колегите на Антон от 68-а бригада „Специални сили“.

„Където и да се намира българският военнослужещ – у нас или по света, когато той воюва, го прави под български флаг и в интересите на България...Вечна памет на всички български герои, Бог да ги благослови и Бог да пази и да благослови всички български военнослужещи, където и да се намират по света”, заяви бригаден генерал Явор Матеев, командир на 68-а бригада „Специални сили“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!