По-дълга коледна ваканция за учениците (обновена)

Александра Маркарян Последна промяна на 27 ноември 2013 в 06:55 29411 9

Проф. Анелия Клисарова Снимка: Сергей Антонов
Проф. Анелия Клисарова Снимка: Сергей Антонов

 

 

Учениците ще имат по-дълга коледна ваканция от първоначално определената от министъра на образованието.

Тя трябваше да започне на 24 декември (вторник) и да продължи до 5 януари (неделя) включително. Реално обаче първият ден от ваканцията ще е 21 декември (събота), а последният ще остане 5 януари.

Удължаването на коледната ваканция от 13 на 16 дни става с решение на Министерския съвет от 14 ноември и заповед на министъра на образованието проф. Анелия Клисарова от 22 ноември.

Решението на МС определя 23 декември (понеделник) за почивен, а 21 декември (събота) за работен ден. Със заповедта си от 22 ноември министър Клисарова разпорежда 21 декември да е неучебен ден. За сметка на това ще се учи в събота, 14 декември.

В документа министър Клисарова не уточнява по програмата за кой ден ще се учи на 14 декември.

Днес следобед от МОН уточниха за OFFNews, че учениците ще учат по програмата за понеделник и ще отучват неучебния 23 декември.

От заповедта не става ясно също дали ще има нова дата за провеждането на общинския кръг на олимпиадата по физика, сега насрочено за 14 декември.

"Организацията е в правомощията на директорите, които ще направят необходимите промени", обясниха от просветното министерство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.11 2013 в 10:54

По-дълга е защото се събират почивните дни с предвидената ваканция, въпросният ден 23 декември е преместен на 14, на който учениците нямаше да учат, защото се отработва 31 декември - ден от ваканцията. Нищо не се губи, нито печели. Спекулации и манипулации...

28.11 2013 в 01:30

Абе хора, вие чувате ли се?!
Просто едно логично разместване на дните се прави, вместо децата да имат уикенд и да стоят в градовете до 23 заради един учебен ден, сета ще могат да си заминат за празниците по - рано, тоест хората от по - рано ще се настроят коледно, което е хубаво, би било притеснително, ако вяканцията почне на 31 декември.
Тези, които са против промяната, извинете ме, но само си чешате езиците, защото ме знаете против какво да викате вече...

27.11 2013 в 20:19

Благодаря ви, че ми изтрихте коментара. Да живее свободата на словото и искреността на медиите!

27.11 2013 в 20:12

Не съм нито от БСП, нито някога съм подкрепял техните идеи и управление, обаче вие чувате ли се какви простотии говорите? В статията се казва, че 23 декември се отучва на 14-ти, тоест се добавя 1 ден повече ваканция за учениците. Ако мислите, че това е проблемът на образователната ни система и като цяло проблемът на България и точно това е определящо за стандарта и манталитета ни, значи вие сте проблемът на България. Осъзнайте се малко и разберете, че "малумията" лежат на много по-дълбоко ниво от това как някои ще имат 1 ден повече "лентяство". В момента съм 12 клас и мога да съобщя на тези, които явно са доста далеч от образователната ни система, че тя НЕ РАБОТИ в този си вид и ученето един ден повече по празниците няма да я направи по-работеща.

27.11 2013 в 12:13

По цял свят се търси възможности за увеличаване на часовете в училище заради по добра успеваемост , а тея башибозуци са готови сите деца да останат в непрогледната тъма на необразованноста, та да гласуват по лесно за тях от невежество и благодарност, щото са кярили повече дни на лентяство и тъпотии от кич-чалго, идр от тоа род малумия на които ще се отдават през подареното от тъй прекрасните и мислещи за тях другари- УРА ДРУАРЕ, ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДНЕ В БЪДЕЩЕТО БКП - КПСС!!!

27.11 2013 в 09:14

За голяма част от бе-ге населението Ботев и Бевски са само футболни отбори. едва ли много са се трогнали от това.

27.11 2013 в 09:08

Абе обявявайте цялата година за неработна, неучебна, несъществуваща и се махайте от тука.
Не учим, не работим, а искаме европейски стандарт на всичко - ами не става така.

27.11 2013 в 09:04

Като не познаваш хората не се изказвай,аз мразя комунистите,ама много ги мразя и заради тях ще напусна държавата,но това не означава,че Проф.Клисарова е лош човек,а физически дали си грозен не мисля,че е от твоята компетенция това е Божа работа,а там ти не се меси... :-)Капишко !!!

27.11 2013 в 08:36

Този урод, да вземе да се скрие, че плаши хората! Апомням си, хора приближени до този катил , обявиха Левски и Ботев за терористи.

Оставка !!!