По-дълга коледна ваканция за учениците (обновена)

Александра Маркарян 27 ноември 2013 в 06:55 30068 9

Проф. Анелия Клисарова Снимка: Сергей Антонов
Проф. Анелия Клисарова Снимка: Сергей Антонов

 

 

Учениците ще имат по-дълга коледна ваканция от първоначално определената от министъра на образованието.

Тя трябваше да започне на 24 декември (вторник) и да продължи до 5 януари (неделя) включително. Реално обаче първият ден от ваканцията ще е 21 декември (събота), а последният ще остане 5 януари.

Удължаването на коледната ваканция от 13 на 16 дни става с решение на Министерския съвет от 14 ноември и заповед на министъра на образованието проф. Анелия Клисарова от 22 ноември.

Решението на МС определя 23 декември (понеделник) за почивен, а 21 декември (събота) за работен ден. Със заповедта си от 22 ноември министър Клисарова разпорежда 21 декември да е неучебен ден. За сметка на това ще се учи в събота, 14 декември.

В документа министър Клисарова не уточнява по програмата за кой ден ще се учи на 14 декември.

Днес следобед от МОН уточниха за OFFNews, че учениците ще учат по програмата за понеделник и ще отучват неучебния 23 декември.

От заповедта не става ясно също дали ще има нова дата за провеждането на общинския кръг на олимпиадата по физика, сега насрочено за 14 декември.

"Организацията е в правомощията на директорите, които ще направят необходимите промени", обясниха от просветното министерство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!