Пловдив очаква транспортен хаос: Затварят Бетонния мост

Мая Младенова 14 юни 2024 в 12:53 3445 0

Бетонния мост в Пловдив

Снимка Уикипедия

Планът е новият Бетонен мост да отвори до Нова година.

Бетонният мост в Пловдив, който свърза южната с централната част на града, ще бъде затворен за дълга реконструкция. Планът е тя да трае 6 месеца.

Съоръжението затваря в 12 ч. в събота, като в същия час ще бъде отворено "Кукленско шосе".

Новината съобщи пред журналисти днес кметът на града Костадин Димитров.

По думите му датата е избрана да съвпадне с началото на ваканцията на по-малките ученици, за да се използват летните месеци. Градоначалникът посочи, че ще се следи стриктно срокът от шест месеца да бъде спазен.

До 25 юни техническата инфраструктура по моста ще бъде демонтирана, а след това ще бъде спряно движението на влаковете под него. Ще бъде изградена нов ЖП път с нова техническа инфраструктура и сигнализация. Междувременно, ще бъде изграден временен перон и спирка на пешеходния прелез на Сточна гара за влаковете от и за Асеновград. Няма да бъде затварян за движение бул. "Христо Ботев" в участъка под моста.

Придвижването от район "Южен" към центъра се пренасочва през "Коматевско шосе" и надлез "Родопи".

Ремонтът на моста бе отлаган с години. Той се налага, тъй като сега планираните високоскоростни влакове не могат да минават под него.

    Мая Младенова

    Мая Младенова e журналист, редактор и преводач. Започва кариерата си преди близо 20 години във вестникарството. Заместник главен редактор на OFFNews от 2012 г. Пише за медии, политика и др.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови