Пеевски се обяви за нулева толерантност към корупцията и потвърди схемата Глеб Мишин

Съществуването на руска схема за българско гражданство на хора от страни от бившата СССР и Русия представлява нечуван пробив в националната сигурност на България и ЕС, каза депутатът

OFFNews 07 февруари 2024 в 20:39 2438 4

Пее

Снимка БГНЕС

Пеевски.

Съществуването на руска схема за българско гражданство на хора от страни от бившата СССР и Русия представлява нечуван пробив в националната сигурност на България и ЕС, заяви ДПС депутатът Делян Пеевски, който е вероятният бъдещ съпредседател на движението.

Той посочи, че за съществуването й са алармирали председателят на ДСБ Атанас Атанасов и редица медийни разследвания.

Тези данни трябва незабавно да бъдат разследвани от разузнавателните ни служби, МВР и Прокуратурата, заяви Пеевски, цитиран от пресцентъра на ДПС.

Също така той утвърждава, че ще сезира и.ф. Главен прокурор, главния секретар на МВР и шефа на ДАНС и че ще приложи всички публични данни за "Руската схема" - интервюта, журналистически разследвания и публикации.

Неприемливо е, когато страната ни е изправена пред предизвикателството да заслужи т.нар. “Пълен Шенген”, компетентните органи на всички нива да си затварят очите или замитат под килима толкова обществено чувствителна тема, декларира още корпулентният народен представител.

Още утре ще предложа на колегите от евроатлантическото мнозинство създаването на парламентарна комисия, която да проучи всички факти и обстоятелства, свързани с “фабриката за български паспорти на митичната фигура Глеб Мишин”, на какви нива е пробивът в националната ни сигурност и колко от тези над 4000 преписки за българско гражданство съдържат фалшиви документи. Точно сега е ключово важно да демонстрираме с работата си нулева толерантност към корупцията на всички нива и изострена чувствителност към всички рискове пред националната ни сигурност в контекста на евроатлантическите ни отговорности, зарича се Пеевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-685

4

Козин Човков

08.02 2024 в 00:19

Невероятно, но факт - прасе срещу помията!

3714

3

GB

07.02 2024 в 23:24

Дали ще прочетем в скоро време
-- на колко "българи" от тези е отнето българското гражданство?
-- кои и как точно са осъдени наказани?
-- какви мерки са приложени този ужас да не се повтаря?

-1650

2

ob1

07.02 2024 в 22:58

Крайно суицидно твърдение от г-н пееФски... не знаех, че свинете може да имат шизофрения :)

3251

1

динозавър

07.02 2024 в 22:54

А Магнитски какво казва за толерантността към корупцията? Че трябва Пеевски да се грижи за нея ли? А за какво е санкциониран? За балами ли ни вземате?

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика