Пазарджик прекратява договори за паркинги с Гинка Върбакова

OFFNews Последна промяна на 26 февруари 2018 в 15:38 5023 0

Община Пазарджик ще прекрати договорите за ползване на два от шестте отдадени на концесия паркинги в града. 

Предложението на кмета Тодор Попов е внесено за следващата сесия на Общинския съвет на 28 февруари, съобщи Дарик. 

Единият от тях е „Бивши хали“, чийто концесионер е една от фирмите на Гинка Върбакова – „Грийн Билдинг БГ“ ЕООД. Той е най-големият обществен паркинг в областния център, с 45 места, и беше отдаден срещу месечен наем от 4800 лева месечно на частното дружество през септември миналата година. При подписване на контракта дружеството пое ангажимент да направи инвестиции за 50 000 лева и да разкрие четири нови работни места.

Другият паркинг е с 12 места, а наемът му е 1200 лева. Ползвател е една от бизнеспартньорките на Върбакова – Екатерина Марчокова-Стоянова. Справка в Търговския регистър показва, че тя е или е била доскоро в ръководството на фирми, чийто собственик е Върбакова или има участие в тях – “Диана хънт“ ЕООД, „Улер 2009“ ЕООД, „Инерком“ ЕООД, „Инеркомгруп“ ЕООД, „Солар грийн енерджи“ АД и други.

Според текста на предложението, прекратяването на договорите е по взаимно съгласие. И понеже след отдаването на обектите под наем са съкратени служители от общинското „Паркинги и охрана“ сега възстановяването на статута на двата паркинга е невъзможно, казва се още в предложението на Попов.

Единствената възможност е преобразуването на два обекта в места за краткосрочно паркиране „Синя зона“. За „Бившите хали“ се предлага това да стане от 1 април, а за „Иван Вазов“ – от 18 март.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови