Quantcast

Павлова обеща по-високи обезщетения за имотите по Северната тангента

Нели Чолашка Последна промяна на 13 ноември 2014 в 15:29 5580 2

Лиляна Павлова

Новият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова обеща по-справедливи обезщетения на собствениците, чиито имоти трябва да бъдат отчуждени за строителството на Северната тангента в София.

Тя обяви това в парламента на заседание на временната правна комисия, която обсъжда и ще гласува промени в Закона за държавната собственост, с които ще се оскорят процедурите по отчуждаване, когато става въпрос за обекти с национално значение.

Строителството на 10-километровата отсечка е блокирано от 340 дела срещу оценките на имотите, които ще бъдат отнети от собствениците.

Съгласно решение на кабинета "Орешарски" собствениците трябваше да получат смешни обезщетения от средно 50 стотинки на кв. м.

Има грешки, като за два съседни имота единият да е оценен на 20 стотинки на кв. м, а другият на 20 лв. на кв. м, обясни Павлова и обеща тези проблеми да бъдат изчистени.

Колегите от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще преговарят с всеки един собственик, докато се постигне съгласие, обеща Павлова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.11 2014 в 16:08

ОФФ, много зачестиха правописните грешки.
... "оскорят" ...

13.11 2014 в 16:06

"Колегите от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще преговарят с всеки един собственик, докато се постигне съгласие, обеща Павлова."

В това последно изречение се крие цялата мръсна геджура, с която ще се опитат да финтират собствениците! И ако са умни или попаднат на този коментар - да знаят:
1. Никакви "индивидуални" преговори! Това е най-лесният начин за шантаж.
2. Направете си гражданско сдружение. Ако още нямате такова, разбира се.
3. Конституирайте единен представител на вашите интереси чрез надлежни законови способи.
4. Упълномощете го да води преговори, но не и да взема решения вместо вас.
5. Поискайте независима експертиза и оценка по случая от 3-та страна.
6. Бъдете хладнокръвни в преговорите и не слизайте под 90% от експертната цена СРЕДНО за всички имоти включени в случая!Отстоявайте правата си. Никой няма да го направи вместо вас!