Първи приемни изпити в СУ - по математика и журналистика

ОFFNews 16 март 2014 в 08:17 3301 0

СУ
СУ

Кандидатстудентската сесия на Софийския университет „Св. Климент Охридски” за учебната 2014/2015 г. започва днес с изпити по журналистика и математика I.

 Писменият изпит по журналистика ще започне от 9 часа. На него ще бъде оценявана способността на кандидатите да създават цялостен и завършен писмен текст по зададена тема. Работата може да бъде написана в свободно избрана от автора прозаична форма и достатъчен за пълноценното разгръщане на замисъла обем. Темите за писмения изпит са от съвременния обществен, политически, икономически и културен живот, отразен в българския периодичен печат, радиото, телевизията, интернет, съобщават от СУ. Писменият изпит продължава 4 астрономически часа.
Изпитът по математика I ще започне в 14.00 часа. Той е писмен и се състои в решаване на 8 задачи. Необходимо е решението на всяка задача да съдържа кратки обосновки и обяснения за означенията и въз основа на кои теореми, аксиоми или определения са извършени съответните доказателства, пресмятания, построения и изводи. Не се разрешава ползването на калкулатори, електронни бележници и портативни компютри. Единственото разрешено помагало по време на изпита е Справочник по математика за кандидат-студенти, издаден от Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски", уточняват от университета. Времето за провеждане на изпита е 4 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови