Оздравителна програма Let’s Go 2020 предостави 30 000 лв. в подкрепа на социалните бизнеси

OFFNews 15 октомври 2020 в 15:55 1404 0

Три граждански организации бяха избрани за победители в десетото поред издание на предприемаческата програма на Българския център за нестопанско право – Оздравителна програма за социални предприятия Let’s Go 2020. Фондация АДРА- България, сдружение „Онкоболни и приятели“ и сдружение „Няма невъзможни неща“, спечелиха наградите за най-добър бизнес план със социална насоченост. Всеки един от тях получава финансова подкрепа в размер на 10 000 лв., която ще ги подкрепи в развиването на социално предприемачество в Северозападна България, Варна и Бургас.

Общо 15 неправителствени организации преминаха през обучителната програма на БЦНП тази година, което им даде набор от практични знания и умения по маркетинг, счетоводство и цялостно ръководене на бизнес. Ментори от различни сфери работиха отблизо с участниците в продължение на 3 месеца, като им предоставиха конкретни съвети и експертна подкрепа за постигане на напредък. В края на програмата, участниците представиха подробно изготвена бизнес стратегия за развитие пред журито на конкурса.

Победителите бяха оповестени на 12.10.2020г. Разпределеният награден фонд ще подпомогне дейността на АДРА България в развитието на пчеларския бизнес в Северозападния регион, като с това ще се осигури постоянна заетост за хора от уязвими групи от района. Чрез финансовата подкрепа от 10 000 лв., сдружение „Онкоболни и приятели“ ще продължи дейността на своето социално предприятие, в което работят основно онкоболни хора, които произвеждат сувенири и играчки, а сдружение „Няма невъзможни неща“ ще разшири своите услуги, като инвестира спечелената сума в развитие на кетъринг услуги с Кухня за приготвяне на храна за разнос, както и осигуряване на малка оранжерия за собствено производство.

Специалното издание на конкурса „Най-добър бизнес план на НПО“ е част от Оздравителна програма за социални предприятия Let’s Go, която се осъществява с подкрепата на фондация „Америка за България“, УниКредит Булбанк, TELUS International Europe и Аксенчър България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews