Quantcast

Откриха 12 тона месо и колбаси с изтекъл срок

OFFNews Последна промяна на 05 април 2019 в 12:15 2533 0

12 тона месо и колбаси с изтекъл срок на годност и 47 т сухо мляко с нередовни документи са открити в складове на дружество за производство на млечни продукти, което стопанисва складове на различни места в страната и извършва търговска дейност с месо, месни продукти, мляко, млечни и имитиращи продукти, съобщи МВР. 

Съвместна операция е проведена на 3 април в София, Видин, Русе, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Пловдив и Благоевград от служители на “Икономическа полиция”, НАП и БАБХ.

В склад на фирмата са установени разлики в касовата наличност, установени са и два нерегламентирани склада.

Предстои да бъдат издадени съответните актове и наказателни постановления, както и протоколи за унищожаване на храни, негодни за употреба. Стоката без документи е поставена под възбрана, на отговорно пазене до предоставяне на съответните необходими документи за произход. 

По време на проверката са предприети мерки и за проследяване на товарни автомобили и контейнери през едно от морските пристанища, пристигащи с поръчани от фирмата стоки. Установено е, че за времето на активните дейности по инспекцията е забавено влизането им в страната.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !