От 7 до 35 градуса през септември

На 23 септември в 9 часа и 50 минути започва астрономическата есен

OFFNews 30 август 2023 в 12:05 1512 0

Цветя

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Най-високите температури през септември ще бъдат между 30 и 35 градуса, а най-ниските - между 7 и 12 градуса, по-високи ще са по Черноморието, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирани от БТА. 

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която за равнините е между 40 и 60 литра на квадратен метър, а за планинските и припланинските райони - от 60 до 80 литра на квадратен метър. 

През първите десет дни времето у нас ще е слънчево.  Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива в отделни дни главно над планинските райони и там ще има изолирани краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. 

В началото на второто десетдневие има повишена вероятност за процес с валежи на повече места в страната и относително понижение на температурите. Около средата на десетдневието се очаква отново да се установи предимно слънчево време и вероятността за изолирани краткотрайни следобедни валежи намалява. В края на периода има изгледи за синоптична обстановка със значителна облачност, валежи и понижение на температурите.

През първата половина от третото десетдневие остава с повишена вероятност за валежи на повече места в страната, а температурите ще са около климатичните норми. След средата на десетдневието и до края на месеца се очаква сух период с предимно слънчево време и затопляне.

На 23 септември в 9 часа и 50 минути настъпва есенното равноденствие и започва астрономическата есен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!